- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
wyciek z piecaKOMENTARZY: 2ODSŁON: 1683
~ Dodany: ponad rok temu
od pewnego momentu zauważyłem, ze z pieca do utwardzania farby proszkowej wydostaje się szczelinami rudy wyciek, który krystalizuje. czy mieliście z takim czymś do czynienia. Czy to może być olej z łańcucha
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Co ma wpływ na kolorKOMENTARZY: 4ODSŁON: 1862
Witam, Czy ktoś może mi udzielić odpowiedzi co ma wpływ na delikatne odchylenia w deltach LAB (i oczywiście E) pomiędzy poszczególnymi sztukami (ten sam detal). Bo oczywiście biorę pod uwagę fakt, ze nigdy nie uzyskamy takiego samego wyniku.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
pytanie do fachowcówKOMENTARZY: 1ODSŁON: 1799
Moją przygodę z malowaniem proszkowym dopiero rozpoczynam.jestem na stażu. Posiadamy sterowniki wagnerowskie.Proszę mi powiedzieć co to jest powietrze całkowite i powietrze rozprowadzające.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Manipulator automatycznyKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1495
Witam, Z czego składa się manipulator automatyczny? No bo to wiadomo, że do niego podpinamy pistolet który nam maluje, ale manipulator to jest coś co jedynie nam przenosi ten pistolet góra-dół? Możnaby wykonać coś takiego? Za pomocą np. łańcucha i tylko sterowane obrotami? Dobrze myślę? Czy naprowadzi mnie ktoś na lepszą drogę myślenia? :) Nie mam w planach jakiejś linii automatycznej itd. ale chciałbym wiedzieć jak to jest zbudowane i może zrobić sobie coś takiego dla samej "zabawy" :)
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Farby proszkowe KOMENTARZY: 1ODSŁON: 2149
Witam potrzebuje tania farbę proszkową ral 9005 połysk i mat, zdaje sobie sprawę że z ceną idzie jakość ale klient nasz Pan więc proszę przedstawicieli z forum o oferty na pmpsko@gmail.com
-
PARZY STRETCH - POMOCYKOMENTARZY: 5ODSŁON: 3370
Witam. Od ok 4 lat posiadam lakiernię proszkową i różne już cyrki się przechodziło. Od kilku miesięcy po pomalowaniu farbą gładką w połysku po owinięciu detalu stretchem zostają niezmywalne ślady. Coś jakby stretch sparzył farbę. Dzieje się to tylko na gładkich farbach w połysku. Głównie szare PPG , ale ostatnio wyszło nawet na Axalcie. Nie ma znaczenia czy to stal czarna czy ocynk czy z podkładem, temperatura zwiększana , zmniejszana, grzane dłużej, zmieniany stretch.. itp Streczowanie po 3 dniach nic nie dało od razu po przyłożeniu foli do detalu zostają smugi. Próbowałem już wszystkiego co mogłem zostaje jedynie owinięcie papierem i dopiero stretch... ale pracochłonne i niewygodne. Może ktoś z was już takie coś przerabiał -bo mi już pomysły się kończą.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
Piec do malowania proszkowego - TANIO - 14kWKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1950
Witam, Sprzedam piec do malowania proszkowego 230x150x100cm o mocy 14kW. Więcej info i zdjęcia: http://allegro.pl/piec-do-malowania-proszkowego-proszkowy-lakiernia-i5659474004.html
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
szyny przy piecuKOMENTARZY: 1ODSŁON: 1982
witam, mam problem z piecem. zbudowałem go sam. chodzi o szyny do transportu. po rozgrzaniu pieca konstrukcja nagrzewa się i szyny w piecu podnoszą się do góry o około 2-3 mm, pomiędzy nimi powstaje wyczuwalny pod palcem przeskok. wózki przez to nie jadą gładko. zrobiłem szkic, w windowsowym malarzu, w domu mam tylko to. z lewej strony widok od góry. szyna niebieska porusza się wzdłuż pieca i styka się bezpośrednio z szynami pieca. uskok powstaję pomiędzy nią a szynami w piecu. w tej chwili szynę niebieską podniosłem do góry tak aby było dobrze przy rozgrzanym, problem powstaje rano. jak rozwiązane jest to w Waszych piecach? pozdrawiam
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...