- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
srebroKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3010
~ Dodany: ponad rok temu
witam koledzy potrzebuje ładny srebrny kolor na felgi testowałem duzo farb i kazda po nalozeniu transparentu jest prawie taka sama.potrzebuje ładny jasny kolor
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
Dysze do myjkiKOMENTARZY: 4ODSŁON: 2295
Witam koledzy. Mam pytanie do bardziej doświadczonych i przerabiających już ten temat u siebie. Chciałem spróbować zbudować u siebie małą myjkę ciśnieniową do drobnych elementów z czarnej stali. Kabiną i pompa to nie problem, ale nie potrafię znaleźć dysz rozpylających chemie. Tzn. te które mam są, tak myślę, drogie. Może ktoś stosował u siebie podobne w przystępnej cenie, lub zna coś w tym temacie i może pomóc. Pozdrawiam i dziękuję Janusz
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
farby proszkoweKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2032
Witam, na sprzedaz ponad 3 tony farb proszkowych w cenach od 5zl. 570 565 563, pozdrawiam.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Grubość farby na detaluKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4058
Mam pytanie. Malując detale maksymalnie możemy uzyskać 120 mikronów (raz malowane) gdy chcę zwiększyć grubość pojawia się skórka pomarańczy. Czy to jest maks. grubość jaka można uzyskać? czy można wyregulowac nastawy pistoletów, żeby ta powłoka była grubsza?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Lakierowanie wyrobów drzewnychKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1884
Czy ktoś orientuje sie gdzie sa jakieś kursy szkolenia lakierowania wyrobów drzewnych?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
WOLMALKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2722
Komentarz został usunięty
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
piec do polimeryzacji KOMENTARZY: 1ODSŁON: 1874
Witam od pewnego czasu bawię się w lakierowanie proszkowe na własny użytek posiadam piec 2,5 długi wysoki na 1,8 i szeroki na 1,5m . w jakim czasie powinna wzrastać temperatura? bo słyszałem że za szybko to źle a za długo. mój piec tem 180c od 30 c osiąga w jakieś 35-40 minut bez wsadu też nie dobrze . czy jest jakiś przelicznik pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
szkolenie lakierników proszkowychKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2226
Poszukuję firmy która prowadzi szkolenia lakierników proszkowych na miejscu u klienta, prowadzi nadzór nad poprawnością malowania.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...