- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
baranek na felgachKOMENTARZY: 6ODSŁON: 2668
~ Dodany: ponad rok temu
witam koledzy mam pytanie.jesli pomaluje felge np. na czarny kolor to pozniej jesli ja wezme pod kątem do słonca to widac taki baranek jak sie tego pozbyc ??
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
MALOWANIE RECZNEKOMENTARZY: 4ODSŁON: 1834
Witam, jako lakiernik proszkowy przepracowalem okolo 2lat lecz bite 2 lata spedzilem na malowaniu automatycznym (kabina) teraz dostalem ciekawa oferte pracy na lakierni proszkowej recznej jako ze jestem zielony w malowaniu recznym macie moze jakies szybkie wskazkowki zeby nie dac plamy pierwszego dnia ? :)
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
farba gazoprzepuszczalnaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 1863
Witam, Szef ostatnio był na jakimś sympozjum i od powrotu suszy mi głowę abym znalazł farbę proszkową gazoprzepuszczalną. Chodzi o malowanie świeżego ocynku i uniknięcie kłopotów związanych z ew. gazowaniem powierzchni. Ktoś na tym sympozjum mu coś tam naopowiadał że jest taka belgijska farba i teraz mi żyć nie daje ;) Ktoś coś podpowie w temacie?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
myjka a poprawkiKOMENTARZY: 2ODSŁON: 1962
witam może mi ktoś wytłumaczyć czemu detale do poprawki powinny iść bez myjki ? lakiernia proszkowa kąpiel odtłu
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
ral 9007KOMENTARZY: 0ODSŁON: 2195
witam, Panowie, zabrakło mi 2 kg farby ral 9007, kod 52m1/1215, półpołysk, firma pulverit. mam dwa szybkie pytania, pulverit jest czynny w soboty? druga sprawa, może ktoś z Was chciałby trochę odsprzedać, wpadłbym po nią. jestem z okolic Węgrowa, Siedlec, woj. mazowieckie. pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
smarKOMENTARZY: 1ODSŁON: 1863
Witam czy mógłby ktoś podpowiedzieć jaki najlepiej używać smar do łańcucha w lakierni proszkowej
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Lakier fluorescencyjny RAL 1026 do ramy rowerowejKOMENTARZY: 5ODSŁON: 4167
Witam Gdzie kupię małe iloci lakieru proszkowego fluorescencyjnego RAL 1026. Chce nim pomalować ramę rowerową aluminiową. Chciałbym uzyskać efekt jak na zdjęciu. http://fstatic3.mtb-news.de/f/tg/8s/tg8sakt5i9h3/original_neon-yellow_scalp.jpg?0
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
mocowanie felg do malowania KOMENTARZY: 13ODSŁON: 4409
witam, za co wieszacie obręcze aluminiowe do malowania. sam łapię drutem wiązałkowym, razy dwa i to na haczyk, ale zawsze zostają nierównomierne ślady. klienci zwracają na to uwagę. myślałem o wytoczeniu sworzni, z jednej strony zakończony byłby hakiem, a z drugiej gwintem. przekładał bym go przez wentyl i zabezpieczał jakąś śrubą czy tulejką. jednak aluminiowe felgi w tym miejscu są bardzo cienkie, boję się, że niektóre by pękały. jak Wy to robicie?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 13 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...