- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Pasta przeciwodpryskowa do spawaniaKOMENTARZY: 7ODSŁON: 2287
~ Dodany: ponad rok temu
Cześć Koledzy! Pojawił się u mnie ostatnio problem z cynkowaniem galwanicznym (zlecamy cynkowanie firmie zewnętrznej). Cynk odpada albo w ogóle go nie ma w miejscach spawów. Zmieniliśmy ostatnio spawacza i tak mi zaświtało, ze może używa więcej pasty przeciwodpryskowej do spawania (zwykła, firmy TOPchem) MIG. I tutaj moje pytanie- czy to cynkowania się należycie nie przykłada do przygotowania powierzchni, czy faktycznie taka "pasta" jest cholerstwem trudnym do usunięcia w chemii? Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo pracy :)
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
Malowanie felgKOMENTARZY: 42ODSŁON: 13808
Witam . Proszę mi powiedzieć jak wygląda sprawa z lakierowanie felg farba proszkową ? Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda proces takiego malowania , ile mniej więcej farby schodzi na jedną felgę aluminiową powiedzmy 16". Z góry dziękuję
- Zobacz wszystkie komentarze ( 42 )
-
wtrąceniaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2117
Witam, czy często się Wam zdarza dostawać farbę z wtrąceniami od dystrybutora?...Mamy ok. 10 farb na stanie i tylko na jednej wychodzą defekty w postaci wtrąceń po wypaleniu. Myślałem ok, pewnie musiał dostać się jakiś syf do środka już na malarni, nasz wina. Zamawiamy po jakimś czasie dokładkę tego samego koloru od producenta i to samo, podczas gdy wszystkie inne są ok...reklamowaliście kiedyś partię proszku?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Lakierowanie ProszkoweKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2171
Witam . Proszę mi powiedzieć czy są jakieś przeciw wskazania otwarcia Małej lakierni proszkowej w garażu ? Mam dostęp do garażu o powierzchni 45m2 i myślę czy mógłbym w niej otworzyć legalnie lakiernie proszkową , bądź jak dostosować taki garaż na potrzeby lakierni . Chcę otworzyć lakiernie która zajmowała by się głownie małymi detalami do max wielkości felgi samochodowej . Jak się ma sprawa z odciągami itp . Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi . Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Czyszczarka do filtrów CleanPatron - jaka jest Wasza opiniaKOMENTARZY: 7ODSŁON: 2430
Witam, Stałem się posiadaczem czyszczarki do filtrów CleanPatron - /Edit/ i chciałbym poznać opinie o niej osób, które miały już przyjemność z niej korzystać.
-
malowanie systemoweKOMENTARZY: 7ODSŁON: 6384
witam koledzy od jakiegos czasu maluje felgi proszkowo teraz chciałbym zacząc malowac metoda systemowa podpowiecie mi gdzie mogę zakupic jakies ładne kolorki
-
Cena za malowanie KOMENTARZY: 2ODSŁON: 2327
Koledzy mam pytanie, Proszę powiedzcie mi jak Kasujecie klientów jeżeli farba która malujecie kosztuje ponad 50 zł netto za kg i cieżko kryje. Jaka wtedy cena za metr bo 25 zł to sie nie opłaci
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Czyszczenie osłon silikonowychKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1901
Witam, Macie jakieś skuteczniejsze poza usuwaniem ręcznym, metody usuwania zaschniętej farby z osłon silikonowych? Wiadomo najlepiej odmuchać w kabinie zaraz po aplikacji, ale niestety mój proces na to nie pozwala.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...