- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
jakievfiltry odwadniaczKOMENTARZY: 4ODSŁON: 2249
~ Dodany: ponad rok temu
Witam panowie jakie filtry powinienem miec przed aplikacja ? I odwadniacz (musi byc jakis super czy zwykly zda egzamin ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
szlifierkaKOMENTARZY: 8ODSŁON: 5503
Potrzebuję porady odnośnie wyboru dobrej szlifierki; główne zadanie to odciążyć palce i przygotować powierzchnie gładką jak pupa niemowlaka pod kolejne warstwy. Do tej pory podkład proszkowy był wyrównywany u nas papierem ściernym (gruba granulacja na sucho + 220 mokro); efekt dobry, ale sam proces czasochłonny. Słyszałem dużo dobrego o typie DA (dual action); czego używacie i co proponujecie? Z góry dziękuję za info.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
Aplikacja Wagner PPM-2161 problemy...KOMENTARZY: 3ODSŁON: 6120
Aplikacją Wagner model PPM2161 dość leciwa .Do tego podpięty jest pistolet WagnerPEM-C3.Mianowicie chodzi o precyzyjne ustawienie tego zestawu albo pluję albo zbyt mała ilość farby.Reguluję na bieżąco ilość farby kombinuję z powietrzem z dozującym również i fluidyzacją bo bardzo szybko robi się tzw. krater w pudle(regulować stół wibracyjny też próbowałem).Raz ostro dmucha farbę zejdę minimalnie z ustawieniami to jest ok za jakiś czas wcale nie leci i trza podkręcić a później już zaczyna pluć.Mam również inny zestaw Wagnera PRIMA EPG2008 i tu jest całkiem inna bajka wszystko jak należy i tak szybko nie robi się krater w pudle i równomiernie napyla farbę.Dodaję zdjęcie tego sprzętu z którym mam problem : http://fotozrzut.pl/zdjecia/2f6be0862a.jpg http://fotozrzut.pl/zdjecia/a11ede4e31.jpg
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
czarny polysk zaparowane tluste felgiKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2141
Witam startuje dopiero. Mam takowy problem gdy maluje na polysk czarny i tylko w tym wypatku to gdy felgi wyjme z pieca jest ok a po kilku sekundach robia sie jak by zaparowane tluste przetre szmatka mocniej i jest ok jaka to przyczyna przegrzanie czy niedogrzanie dzieki za info
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Atesty ?KOMENTARZY: 6ODSŁON: 2334
Witam przymierzam się do budowy pieca do polimeryzacji farby , kabiny do napylania oraz piaskarki . Proszę mi powiedzieć jak jest z BHP ? Mogą się czepiać że będzie to samoróbka w razie kontroli ? Czytałem różne wątki na różnych forach i nigdzie nie mogłem znaleźć informacji na ten temat bądź źle szukałem :) Pozdrawiam .
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
Budowa kabiny do napylania KOMENTARZY: 1ODSŁON: 1914
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy jest ktoś w stanie mnie pokierować w temacie budowy kabiny otwartej . Tzn na co zwrócić szczególną uwagę przy jej budowie , jak dobrać wentylacje itp . Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
odpryskuje farba wina temp. pieca?? KOMENTARZY: 3ODSŁON: 3263
Witam!! Mam problem malowałem felgi farbą 9005 polysk felgi byly stalowe wypiaskowane i podklad kataforyczny i po zalozeniu farba odpryskuje tzw. płatami od kataforezy czyżby piec wskazywał złą temperaturę wygrzewania ? Prosze o szybką odp. fachową
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
czyszczenie zawieszekKOMENTARZY: 8ODSŁON: 3749
Witam Panowie mam pytanko w jaki sposob czyscicie zawieszki z pozostalosci farb proszkowych?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...