• Reklama
    A1 - kabe

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2024
    • Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • Piaskowanie Polgrit vs piachKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4001
        ~ Dodany: ponad rok temu

Witam, mam problem kupiłem do piaskowania felg aluminiowych elektrokorund, jednak jak przyszedł kolega powiedział mi że to polgrit ? Materiał ma kolor brunatno-rudy co któryeś ziarno jest czarne i widac jakby włoski drobne rude ... To jest polgrit czy korund i jaka jest różnica między nimi. 2. Piskuje nim felgi przy gradacji 1 i cisnieniu 6atm na piaskarce ten polgrit/korund strasznie powbijał mi się w felgi mimo płukania i przedmuchiwania wyszło to okropnie po nałożeniu farby ... Za drugim razem zmieliłem na stalowych elementach 2 razy ten zasyp zmniejszyłem ciśnienie do 3bar na piaskarce jednak problem nie zniknął Czytałem że można to przetrzeć papierem 100 ale strasznie dokładnie trzeba to zrobić żeby usunąć ten powbijany materiał ... Macie taki sam problem ? Jak można to obejść Dzięki

• Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
      • Proszek aplikacja problemKOMENTARZY: 7ODSŁON: 2614

Cześć panowie mam problem z aplikacją po przeniesieniu do nowej lakierni jako że jestem samoukiem nie wiem co robie źle ... Problem : malowanie felg w momencie jak maluje otwory śrub opada warstwa proszku i tworzy taką "zaspe" to samo jak maluje stalówki, maluje ranty kończe apllikacje i na dole rantu leży lużna "zaspa" proszku Ustawienia aplikacji 55/3.2/80/60 Wydaje mi się że jakby ciśnienie było za wysokie ... ale mam ustawione jak zaleca producent 4,5bar podajże, zła masa ? Pomożecie

• Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
      • gwiazdki po podkładzieKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2237

witam, na alufelgach malując farbą metaliczną robią mi "gwiazdki", po piecu znać te miejsca. wygląda to jakby elektryzowała się w tym miejscu farba. maluję starą gemą, na grubo nałożony podkład wyrównujący, obręcze były bardzo zmęczone po piaskowaniu. pomogło nagrzanie felgi w piecu do około 70 stopni, mały około 10 mikroamper, duża ilość proszku. wygląda na brak masy, jednak detal jest uziemniony. jest jakiś sposób aby tego uniknąć w przyszlości?

• Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
      • Oczyszczanie metali metodą pirolizyKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2312

Witam, nasza firma zajmuje się usuwaniem powłok lakierniczych i innych zanieczyszczeń z zawieszek, felg, konstrukcji stalowych, detali wadliwie pomalowanych metodą pirolizy. Metoda ta cechuje się niezawodnością i efektywnością, a przede wszystkim jest ekologiczna. Dysponujemy piecem o wymiarach 150 x 200 x 250 cm. Nasza firma znajduje się w Białej ok. 10 km od Częstochowy (woj. śląskie). Zapewniamy ewentualny transport oczyszczanych elementów. Zainteresowanych proszę o kontakt: piotr@lakiernia-glin.pl , tel. 506169817. Więcej informacji na stronie www.lakiernia-glin.pl w zakładce piroliza.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
      • Odłuszczanie ręczne-problemKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2023

Witam kolegów. Panowie mam ostatnio mały problem. Malujemy detale ze stali czarnej które są na tyle duże że nie mam możliwości umycia ich w myjce, są to konstrukcje spawane z blachy czarnej i miejsca spawów szlifowane "na gładko". Jak na razie odłuszczamy i myjemy je nitro i matujemy papierem ściernym, i o ile na powierzchni nie szlifowanej wszystko jest ok, to w miejscach szlifowania farba trochę oczkuje jakby była źle odtłuszczona. Macie może jakieś podpowiedzi jak rozwiązać ten problem? Może macie jakieś sprawdzone środki do mycia ręcznego detali ze stali czarnej? Proszę o podpowiedz.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )