• Reklama
    A1 - eko color 08.11-31.12.2023 Julian

Szukaj

Reklama
    B1 - emptmeyer 28.05-31.12 Julian
    • Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • Działanie Forum Lakiernictwo !!KOMENTARZY: 3ODSŁON: 2226
        ~ Dodany: ponad rok temu

Czy można by było zmienić działanie forum poprzez obowiązkowe logowanie się(rejestrowanie) może trochę utrudniło by robienie sobie reklam swoich produktów,wpisy tych samych osób pod innymi nickami i innych patologi :-). Drugą bardzo fajną zmianą to możliwość dodawania zdjęć tak jak jest na innych forach na zasadzie kodów z serwerów i zdjęcia same otwierają się w postach. Forum jest bardzo pomocne(chyba jedyne) pozwala nam dzielić się swoim doświadczeniem rozwiązywać problemy lecz wymaga pewnych usprawnień.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
      • Zmywanie posadzkiKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2241

Dzień Dobry, Może ktoś zetknął się z problemem zasychania powłok starej farby na posadzce betonowej malarni. Chodzi o pomieszczenie-halę (30mx24mx14m) pełniąca rolę ręcznej malarni elementów wielkogabarytowych metodą natrysku hydrodynamicznego. Wg mnie zbierające się powłoki na powierzchni posadzki będą stanowić niebezpieczeństwo utraty antystatyczności z czasem. Sensowne wydaje się regularne zmywanie np.Karcherem, może ktoś wskaże miejsce gdzie znaleźć szczegóły na ten nietypowy temat.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
      • problem z aplikatoremKOMENTARZY: 7ODSŁON: 3359

Witam! Przyznaje się bez bicia kupiłem chiński aplikator bo tanio i taniość wychodzi mi bokiem! Zaraz osiwieje bo nerwów zaczyna brakować na to jajco. Myślałem ze przechytrzyłem romera i ściągnąłem bezpośrednio od ich dostawcy cos co przypomina aplikacje proszkową. Na całe szczęście mam jeszcze 3 aplikatory tribo i nimi walcze ale wydatek proszku zatrwazający. Jak już sie pożaliłem z mojej głupoty to teraz prosze o pomoc. Przeczytałem kilka artykułów z forum na temat aplikacji i na czele Gema, Nordson, Wagner OK! ale parę razy przewijali się "inni" producenci coron niestety bez podania nazwy firmy urządzenia. Czy jest ktoś kto może coś polecić powiedzmy średnia wyższa półka bo nie stać mnie po tych wszystkich poprawkach po chinolu na wywalenie 20kzł. A może któryś z producentów wynajmuje/ dzierżawi swoje aplikacje przypuśćmy taki lieasing bo wtedy bym sie skusił z chęcią za w miare rozsądne pieniądze. Jeśli ktoś miałby używana markową aplikacje na sprzedaż też bede zadowolony bo chciałbym po tych 2 latach męczarni zaczac od nowa i dopracowac wszystko tak jak reszte lakierni. Pozdrawiam Bartek

• Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
      • proble. z przyciaganiemKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2156

Witam od kilku dni bawie sie i zara,em ucze malowac proszkowo aplikacje mam slaba durex maluje pistoletem szczelinowym problem tkwi w tym ze jak .maluje felge to z gory jest ok ale od dolu jest bardzo cienka powloka mimo iz maluje dokladnie pierwszy moj wniosek brak masy ale te podpielem bezposrednio do detalu i dalej tak sam z gory jak by sie juz obsypywalo a u doly cienko w czym problem

• Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )