- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
NOWA LAKIERNIAKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2646
~ Dodany: ponad rok temu
Witam wszystkich,jestem doświadczonym lakiernikiem proszkowym,pracuje w tym zawodzie ponad 11 lat,zastanawiam sie nad otwarciem własnej lakierni, myślę o piecu dł 4m,szer 1,4m i wys około 2m ,czy myslicie ze to opłacalny biznes,wasza opinia jest dla mnie bardzo ważna,chciałby otworzyć lakiernie w okolicach Lublina,może ktoś z was byłby zainteresowany taką współpracą dotyczącą wspólnego założenia lakierni.Kontakt do mnie duoral@wp.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
z czego balustrada wewnętrzna?KOMENTARZY: 0ODSŁON: 2382
Witajcie, Potrzebuje informacji i myślę, że tu moge znaleźć jakąs pomoc. Chcę zrobić balustradę przy schodach w domu (długośc ok 4m, dwa "zakręty". Ma być bardzo prosta - tylko pionowe tralki o przekroju kwadratowym, podobnie pochwyt. Chciałabym, aby łączenia były niewidoczne (żadnych spawów) oraz, by całość była biała, matowa. Oczywiście koszt też ne jest bez znaczenia, byle nie za drogo. Pytanie jest takie - z czego najlepiej zrobić taką balustradę? Czy ktoś podrzuci sensowną propozycję?
-
kataforezaKOMENTARZY: 5ODSŁON: 3120
potrzebuję namiarów do osób, ktore dobrze znają się na instalacji kataforezy
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
przesiewanie farbyKOMENTARZY: 5ODSŁON: 3542
witam, jakie znacie sposoby na przesiewanie małych ilości farby proszkowej z filtrów (kilka, kilkanaście kg), nie mam cyklonu. szczególnie chodzi mi o czarną farbę. próbuję sitami o różnej granulacji oczek, ale zawsze zostają "syfy", czasem detale wyglądają jakby ktoś posypał je mąką. pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
ilość farby zuzytej na detalKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2381
Jak obliczacie ile farby zuzywacie na detal? czy różnica po malowaniu odjąć przed malowaniem daje miarodajny wynik. farba proszkowa nie zawiera rozpuszczalników, które ulatniają sie w piecu. Jak wy to obliczacie?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
odtłuszczanieKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2257
Witam, widziałem w gazecie "lakiernictwo proszkowe", że firma poltech sprzedaje Pantatec - czy ktoś to stosował w praktyce?
-
Malowanie takiego elementuKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2718
Dzień dobry, Mam pytanie techniczne dotyczące elementu jak na rysunku. Zastanawiam się jak coś takiego wykonać aby nie było widać krawędzi pomiędzy elementami spawanymi. Na rysunku jest płaskownik wycięty laserowo o grubości 10mm a na jego końcu są koła o średnicy 60mm. Do tego jest przyspawana rura również o średnicy 60 mm. Spawanie od wewnątrz rury, tak że spawów nie widać. Zastanawiam się czy da sie wykonać malowanie proszkowe w połysku lub drobnej strukturze(nie grubej) w taki sposób, żeby po lakierowaniu nie było widać linii, granicy pomiędzy tą rurą o płaskownikiem. Czy lakier wypełni tą niewielką przestrzeń? Proszę o poradę. Dziękuję. Link do rysunku: http://zapodaj.net/a6d6627be820b.bmp.html
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
dysze do pgc1KOMENTARZY: 1ODSŁON: 2344
witam, potrzebuję kupić dyszę płaskorozpylającą do gema pg1. poproszę o kontakt, kamil.hasta@wp.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...