• Reklama
    A1 - eko color 08.11-31.12.2023 Julian

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2024
    • Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • Rozkład grzałekKOMENTARZY: 7ODSŁON: 3049
        ~ Dodany: ponad rok temu

Witam. Mam w planach budowę pieca o wymiarach 200x120 i wys. 180 cm. Chciałbym żeby był to piec o prostej budowie, najlepiej grawitacyjny ale nie wiem jak rozmieścić w nim grzałki z uwagi na wysokość pieca, czy oprócz grzałek w podłodze rozmieścić je równomiernie na ścianach, czy może tylko do jakiejś wysokości? Z góry dzięki

• Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
      • problem z odciągiemKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2036

Witam. Ja radzicie sobie z zanieczyszczeniami w powietrzu ? kilkanaście razy maluje np serie detali, wychodza idealnie, tego samego dnia te same czynności maluje te same detale i wychodza syfki na nich. Powłoka lakiernicza ok ale jakby nie wiem jakies paproszki z powietrza. Kabina odizolowana od reszty hali, kratki nawiewowe zabezpieczone włóknina poliestrową w celu filtrowania, czysto jak na sali op[eracyjnej i szlak mnie trafia bo powoli dostaje obsesji na punkcie sprzątania i wiecej sprzątam niż maluje :) Jak macie rozwiązane doprowadzenie powietrza na hale ? Może odciąg zbyt duży na kabine, nie wiem juz naprawde. POMOCY chłopaki. Pozdrawiam Bartek

• Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
      • UziemienieKOMENTARZY: 5ODSŁON: 5933

Witam wszystkich serdecznie. Mam pytanie do szanownego gremium fachowcow z naszego forum. Mianowicie powiedzcie mi koledzy jak wyglada sprawa uziemien n malarniach proszkowych o którym tak szumnie pisze sie w literaturze malarskiej oraz forach internetowych. Generalnie uziemienie jako uziemienie we fizyce wystepuje jedno. To dlaczego wiekszośc kabin malarskich ma izolowane od reszty kabiny uziemienie na którym wieszamy detal ? Przeciez to jeden czort według mnie labo niech ktos mnie oświeci. Cała kabina tak czy tak jest uziemiona i to dokładnie tym samym uziomem co detal.... w takim razie na cholere tam izolacja ? Praktycznie wszystko co jest na malarni jest uziemione, jeśli nie klasycznie ze sieci ( przez przeów PE jak każda obudowa ) to pośrednio przez posadzke. Prosiłbym o jakis konkretny wywód odnośnie tych uziomów bo zgłupiałem, co i jak powinno byc nie tylko w świetle przepisów bhp ale także według waszych doświadczen, np jak uniknąc nadmiernego osiadania proszku na scianach kabiny malarskiej nie tracąc przy tym uziomu detalu. Pozdrawiam

• Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )