- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Piec(zakopcone wnętrze)KOMENTARZY: 6ODSŁON: 3198
~ Dodany: ponad rok temu
Czy jedynym powodem zakopconego wnętrza pieca będzie uszkodzony wymiennik ciepła ?Jakie są jeszcze objawy uszkodzonego wymiennika?Co jakiś czas pojawia się dym wewnątrz nawet.Rurą odprowadzającą opary z wypalania farby też czasem dym idzie .I czuć jakby spalony opał .Piec mam oczywiście na olej opałowy .
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
Zaiweszki, wieszanie detaliKOMENTARZY: 5ODSŁON: 3009
Witam! Mam pytanie odnośnie mocowania elementów gotowych juz do napytania. Chodzi mi głównie o felgi alu/stal dotychczas mocowałem drutem po obwodzie i nawet ładnie prosto wisiały ale w miejscu przylegania drutu albo powstaje zgrubienie prochu albo sie nie domaluje a bądz co bądz to wada. Na YT widziałem, mocowania w miejscu wentyla i tu pytanie czy wystarczy zwykły stożek i gotowe czy jest jakieś miejsce gdzie kupie gotowe mocowania tego typu ? Chce poprostu zdrowo podejśc do klienta i wykonac usługę w pełni profesionalnie dlatego pytam Was jako starych wyjadaczy bo ja niestety dopiero zaczynam. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
triboKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2658
witam wszystkich dopiero zaczynam malowac i mam problem maluje tylko felgi problem polega na tym ze farba nie chce mi sie łapac w trudno dostępnych miejscach.odrazu mówie ze mam felge napewno uziemioną maluje elektro moze lepiej w tribo będzie???
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
RAL od różnych poducentowKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4201
Witam, czy spotkaliście się z taką sytuacją,że ten sam RAL(np.9011) od dwóch róznych dostawców różnił się odcieniem
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
piec olejowy od libry KOMENTARZY: 3ODSŁON: 3156
Witam zamierzam kupic malarnie proszkowa piec na oloej w firmie libra.Prosze o opinie tego pieca czy warto?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
maskowanie elementowKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2242
Witam‼ prosilbym a przedstawienie środków i metod maskowania elementow których nie powinno sie malować czyli np miejsca pod lozyskowanie pod supporty w ramach rowerowych motocyklowych itp znalazlem kilku producentów taśm maskujacych ale wole polegać na opiniach kolegow z branży. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
adaptacja chłodniKOMENTARZY: 8ODSŁON: 3068
Witam. Mam zamiar jak wielu z Was zbudować piec do polimeryzacji. Pomyślałem o adaptacji i odpowiednich przeróbkach chłodni samochodowej na piec. Proszę o opinie. Może już ktoś to zrobił albo przynajmniej planował. Prosze o konstruktywne podpowiedzi "za" i "przeciw".
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
Przygotowanie powierzchni przed proszkiemKOMENTARZY: 12ODSŁON: 8156
Witam, Chcę pomalować kilka rzeczy proszkowo, posiadam już aplikator elektrostatyczny oraz piec do wypalania, a także zakupiłem farbę proszkową. Mam do malowania felgi samochodowe oraz ramy motocyklowe, potrzebuje dorady w procesie mycia takich elementów. Będzie z nich usunięty lakier za pomocą piaskowania, lecz co potem? Trzeba kupić jakąś chemię aby to oczyścić i np. fosforanować jeszcze potem? Czy po piaskowaniu wystarczy zwykłe odtłuszczenie np. benzyna ekstrakcyjną? Piec ani aplikator nie kupiony od żadnego "znanego producenta" także nie mam się do kogo zgłosić o taką poradę. Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...