• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2024
    • Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • Piec(zakopcone wnętrze)KOMENTARZY: 6ODSŁON: 3198
        ~ Dodany: ponad rok temu

Czy jedynym powodem zakopconego wnętrza pieca będzie uszkodzony wymiennik ciepła ?Jakie są jeszcze objawy uszkodzonego wymiennika?Co jakiś czas pojawia się dym wewnątrz nawet.Rurą odprowadzającą opary z wypalania farby też czasem dym idzie .I czuć jakby spalony opał .Piec mam oczywiście na olej opałowy .

• Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
      • Zaiweszki, wieszanie detaliKOMENTARZY: 5ODSŁON: 3009

Witam! Mam pytanie odnośnie mocowania elementów gotowych juz do napytania. Chodzi mi głównie o felgi alu/stal dotychczas mocowałem drutem po obwodzie i nawet ładnie prosto wisiały ale w miejscu przylegania drutu albo powstaje zgrubienie prochu albo sie nie domaluje a bądz co bądz to wada. Na YT widziałem, mocowania w miejscu wentyla i tu pytanie czy wystarczy zwykły stożek i gotowe czy jest jakieś miejsce gdzie kupie gotowe mocowania tego typu ? Chce poprostu zdrowo podejśc do klienta i wykonac usługę w pełni profesionalnie dlatego pytam Was jako starych wyjadaczy bo ja niestety dopiero zaczynam. Pozdrawiam

• Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
      • triboKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2658

witam wszystkich dopiero zaczynam malowac i mam problem maluje tylko felgi problem polega na tym ze farba nie chce mi sie łapac w trudno dostępnych miejscach.odrazu mówie ze mam felge napewno uziemioną maluje elektro moze lepiej w tribo będzie???

• Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
      • maskowanie elementowKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2242

Witam‼ prosilbym a przedstawienie środków i metod maskowania elementow których nie powinno sie malować czyli np miejsca pod lozyskowanie pod supporty w ramach rowerowych motocyklowych itp znalazlem kilku producentów taśm maskujacych ale wole polegać na opiniach kolegow z branży. Pozdrawiam

• Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
      • Przygotowanie powierzchni przed proszkiemKOMENTARZY: 12ODSŁON: 8156

Witam, Chcę pomalować kilka rzeczy proszkowo, posiadam już aplikator elektrostatyczny oraz piec do wypalania, a także zakupiłem farbę proszkową. Mam do malowania felgi samochodowe oraz ramy motocyklowe, potrzebuje dorady w procesie mycia takich elementów. Będzie z nich usunięty lakier za pomocą piaskowania, lecz co potem? Trzeba kupić jakąś chemię aby to oczyścić i np. fosforanować jeszcze potem? Czy po piaskowaniu wystarczy zwykłe odtłuszczenie np. benzyna ekstrakcyjną? Piec ani aplikator nie kupiony od żadnego "znanego producenta" także nie mam się do kogo zgłosić o taką poradę. Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam

• Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )