- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Chinskie farby proszkoweKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2573
~ Dodany: ponad rok temu
Witam, chciałem sprawdzić zainteresowanie farbami proszkowymi z Chin, obecnie sprawdziłem pięciu producentów farb z Chin i znalazłem producenta na wysokim poziomie myślę o imporcie był by ktoś zainteresowany tym produktem?? obecnie używam tych farb na stal ocynkowana i aluminium i wiem ze wiele farb z naszego rynku odpada. meil; profel@poczta.fm tel. 697536035
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Przygotowanie ocynku i stali węglowejKOMENTARZY: 7ODSŁON: 11304
Drodzy forumowiecze, lakiernicy! Zwracam się do Was z prośbą o polecenie chemii do przygotowania produktów do lakierowania proszkowego. Jakieś 90% tego co maluję, to moje produkty. Są to mocowania dla potrzeb budownictwa. Jest to stal cynkowania ogniowo, ale tu uwaga: cynkowanie ogniowe nie jest jednym z ostatnich etapów produkcyjnych, ale pierwszym. Ocynkowane płaskowniki są przeginane na prasach itp. Jakby nie patrzeć, są po tym trochę zabrudzone i zaolejone. Czasem dostajemy też elementy ze stali węglowej. Od paru miesięcy używam chemii Atotech UniPrep SA 2, oraz dodatku SP 1 ( w celu zwiększenia agresywności płynu). Wziąłem co oferowali, zależało mi na czasie a przedstawiciel sprzedający mi tę chemię dobrze nas obsłużył. Przedstawiciel twierdzi, że jest to preparat trójzadaniowy. To znaczy: odtłuszcza, nadtrawia i nakłada warstwę polimerów. Nie wymaga płukania. Na braku płukania już się przejechałem, na szczęście na własnym towarze. Przy górnym zakresie stężenia roboczego preparatu (5%) występuje problem białego nalotu na produktach (płukanie w wodzie w wannie napowietrzanej nie pomaga w jego usuwaniu). Generalnie stal cynkowaną ogniowo przygotowujemy poprzez trzykrotne zanurzenie w chemii (5 minut, 3 minuty, 1 minuta) i wodzie naprzemian. Paradoksalnie gorzej jest ze cynkiem galwanicznym, który trzeba mocniej nadtrawić, żeby nadać powierzchni bardziej chropowatą strukturę. Natomiast ze stalą węglową UniPrep SA 2 sobie zupełnie nie radzi. Dlatego proszę Was, doradźcie mi swoim doświadczeniem, wiedzą i znajomością rynku i polećcie chemię na moje potrzeby. Do dyspozycji mam dwie wanny (no ale w jednej musi być woda). Czyli potrzebuję porządnej chemii, uniwersalnej, do jednej wanny. Jestem gotów się szarpnąć na coś droższego i chociaź wiem, że jedna chemia, nawet najlepsza może niezastąpić kilkuetapowego mycia, trawienia, fosforanowania/polimeryzowania, płukania powierzchni, to jestem ograniczony wielkością hali, na której pracuję. Pozdrawiam, dzwiedz
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
zakup malarniKOMENTARZY: 13ODSŁON: 3365
Witam, Chcemy otworzyć malarnie na własne potrzeby,myslimy o zakupie pieca gazowego 8x2,1x1,2 z Romera , prosze o opinie lub porade gdzie kupic dobry sprzet za wmiare niski budrzet.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 13 )
-
procedury otwarcia lakierni proszkowejKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3084
Witam serdecznie, Mam pytanie, bo jak mniemam - na forum jest sporo osób z doświadczeniem lakiernika, ale potrzebuję kogoś, kto ma pojęcie o procedurach podczas rozkręcania lakierni proszkowej - raczej skupiających się na małych elementach typu felgi. Potrzebuje pomocy w zakresie adaptacji budynku, uzyskania odpowiednich zgód i tym podobnych rzeczy..
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Jaki wentylator?KOMENTARZY: 20ODSŁON: 5175
Witam. Chcę zrobić sobie piec o mocy 80kw i mam problem ze znalezieniem wentylatora, wiem tylko że ma być promieniowy. Romer podaje że ma 1.1kw i 4500m3/h ale nie mogę znaleźć takich. Macie może jakieś namiary na takie wentylatory?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 20 )
-
Srebro na aluKOMENTARZY: 6ODSŁON: 3239
Wie ktoś co to za lakier na tej feldze , z jakiej firmy , bardzo ładny efekty i odcień właściciel lakierni nazywa go Srebrny G756 fota: http://iv.pl/images/75807980504013280909.jpg
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
pomóżcię koledzyKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3088
poszukuje farby proszkowej black piano bo chce swojemu facetowi zrobić felgi w tym kolorze!!! pomożecie???
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
SPRZEDAM MALARNIĘ PROSZKOWĄ KPL.KOMENTARZY: 0ODSŁON: 2685
Witam wszystkich. Posiadam do sprzedania malarię proszkową kompletną ( piec , kabinę , aplikację , kpl. wieszaki na detale - solidne ) Zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia - malarnia w Rawie Mazowieckiej - w ciągłej eksploatacji !!! więcej info e-mail: malickisebastian@gmail.com lub tel.kom. 504 04 22 11
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...