• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 - konica minolta 18.02.2022-31.12.2024 Bogumiła
    • Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • farba do TriboKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3766
        ~ Dodany: ponad rok temu

Witam, chciałbym Was zapytać, jakie negatywne czynniki mogą się pojawić w trakcie malowania Koroną, stosując proszek przeznaczony tylko do Tribo. Czy ma to jakiś wpływ na wynik jakościowy powłoki oraz czy nie ma to wpływu na bezpieczeństwo aparatury aplikacyjnej i innych rzeczy.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
      • Malowanie blach grubych - początkującyKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2866

Na początku witam wszystkich na forum. Mam do Was pytanie odnośnie zastosowania malowania proszkowego jako zabezpieczenie antykorozyjne blach grubych. Są to elementy do gabarytu max. 700 x 700 mm i grubości max 60 mm. Blacha czarna po obróbce frezerskiej i tokarskiej. Na chwilę obecną antykorozja to piaskowanie do Sa 2,5, na to zestaw farba cynkowa, warstwa przejściowa i farba nawierzchniowa epoksydowa. Czy tą technologię można zastąpić farbą proszkową i czy według Was jest to zasadne/ opłacalne. Nie jest to produkcja seryjna i takich elementów do pomalowania jest w miesiącu kilkadziesiąt. Myślałem nad małą komorą i piecem, ale zastanawiam się, czy ze względu na masę elementów i konieczność ich podgrzewania ma to sens. Z góry dziękuję za pomoc.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
      • Wyciąg anty-wybuchowy konieczność?KOMENTARZY: 13ODSŁON: 10148

Pytanie odnośnie wyciągu wszystkie firmy chwalą się właściwościami anty-wybuchowymi ich komór lakierniczych ... czy w przypadku gdy wyciag z komory to rura o długości 2,5metra wychodząca na zewnątrz pomieszczenia z takim wyciągiem na końcu rury : http://allegro.pl/wyciag-wentylator-i3539774660.html nadal możemy mówić o grożbie wybuchu ? Czy chodzi tu o silniki że zastosowany przez producentów komur komutatorowe silniki iskrzą a mój silnik klatkowy asynchroniczny nie ma żadnych "skoków" prądu czy przyczyna tych "wybuchów" leży w czyms innym ? Może to że w moim przypadku stalowy wirnik może uderzyć o obudowe i wytworzyc iskry, ale co on zapali co wybuchnie skoro proszek to zmienilony plastik ?

• Zobacz wszystkie komentarze ( 13 )
      • Oddymianie w piecu proszkowym... jak ?KOMENTARZY: 4ODSŁON: 5445

Witam, buduję swoją mała lakiernię proszkową. Kupiłem piec do polimeryzacji jednak nie ma on oddymiania wystają jedynie 2 rury połączone u góry w jedną w sufitowej częsci pieca i tutaj kilka pytań: 1)Jaka jest zasada działania oddymiania ? 2)Co ile czasu ma działać to "oddymianie" 3)Jak to zbudować Ogólnie czekam na pomoc przy wykonaniu tego elementu. Dodatkowo : Czy w piecu wystaczy mały wiatraczek napędzany silnikiem do obiegu powietrza ? Czy stare grzałki z w tym piecu są czegoś warte ? Rozgrzanie do temp 160 stopni trwa prawie godzine ... Czy jak wyłożę środek blachą ocynkowaną żeby zrobić go bardziej higenicznym to moc grzewcza jeszcze bardziej się pogorszy ? Czekam na pomoc Z góry dziękuje i pozdrawiam

• Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
      • Piec do polimeryzacjiKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2804

Witam wszystkich na forum, mam do was nastepujace pytanie: planuje ze wzgledu na koszty zbudowac piec do lakierni proszkowej o wymiarach roboczych 1200x1600x3000 - oczywiscie z wymuszonym obiegiem. Czy ktos z was budowal juz podobny piec i jest mi w stanie pomóc? Mam na mysli projekt, lub ewentualne jego wykonanie. Bede wdzieczny za pomoc. Tomek Kontakt: orient-power@o2.pl

• Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )