- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Chemia do usuwania farby proszkowej z felg.KOMENTARZY: 3ODSŁON: 3586
~ Dodany: ponad rok temu
Witam. Poszukuje chemii do usuwania farb proszkowych z felg samochodowych przez zanurzenie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Uszkodzenie powłoki lakieru proszkowego laserem CO2KOMENTARZY: 4ODSŁON: 4257
Witam, Może ktoś spotkał się już z takim problemem i będzie umiał odpowiedzieć na moje pytanie. Element z blachy stalowej czarnej grubości 1mm pomalowany farbą proszkową gładką poddano grawerowaniu laserem CO2. Laser graweruje wiązką podczerwieni. Po grawerowaniu farba odchodzi płatami z powierzchni blachy. Można ją zrywać paznokciami. Czy jest to tylko przypadek i powłoka była źle nałożona, źle wypalona w piecu, czy światło podczerwone powoduje uszkodzenie powłoki na całym detalu? Element wielkości 150x500 mm. Na środku wygrawerowany napis 15x100mm. Powłoka zrywa się nie tylko w miejscu grawerowania ale na całej powierzchni blachy
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
odpad farby proszkowejKOMENTARZY: 27ODSŁON: 8234
witam.. taka sytuacja: od razu zaznaczam że TRIBO maluję różne wyroby, od profili 10x20mm do wyrobów z drutu (na których ciężko jest określić powierzchnię).. pytanie moje dotyczy uzyskiwanego odpadu: -dla pierwszego wyrobu wychodzi około 5-6% (maluję na około 50% możliwości pistoletów) -dla drugiego wyrobu wychodzi około 15% (maluję blisko 100% możliwości pistoletów) czy taka różnica jest dopusczalna?? czy może powinienem kombinować z cyklonem (w jakikolwiek sposób)??
- Zobacz wszystkie komentarze ( 27 )
-
Pulver PolskaKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3199
Jaki u nich macie rabat ?? mówią że nie dają a dają! Ściemniają że tylko przy dużych ilościach.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
Mieszalnik do farb Cabo Mix Space 490KOMENTARZY: 0ODSŁON: 2659
Witam. Poszukuję instrukcji obsługi do mieszalnika Cabo Mix Space 490. A dokładniej części dotyczącej rodzajów programów mieszania.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Baranki po położeniu lakieru perlowego.KOMENTARZY: 0ODSŁON: 2498
Witam, Pomalowałem dzisiaj plastiki lakierem perłowym i są takie lekkie baranki. I tutaj moje pytanie jak je usunąc po wyschnięciu lakieru ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Spark KronosKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3055
Witam chciałbym spytać czy ktoś z forum ma aplikator Spark Kronos interesują mnie tylko opinie tych co go używają i w miare możliwości chętnie bym podjechał do kogoś najlepiej ze śląskiego zobaczyć na żywo jak to maluje. Z góry dzięki za odpowiedź
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Lakier strukturalny - malowanie natryskoweKOMENTARZY: 5ODSŁON: 6020
Witam Chciałbym pomalować konstrukcję spawaną ze śladami szlifowania oraz drobnymi uszkodzeniami. Wiem, że wiele producentow maszyn stosuje powłoki maskujące takie właśnie uszkodzenia, rysy itp. Powłoka ma strukturę drobnoziarnistą lub skórki pomarańczy a nawet spotkałem się ze strukturą podobną do zamszu. Z malowaniem proszkowym nie ma problemu bo są farby strukturalne ale nie mam możliwości pomalowania proszkowego ponieważ konstrukcja ma ponad 12m i waży 2 tony co nieco utrudnia włożenie do pieca:). Czy zna któś sposób na uzyskanie takiej struktury pistoletem? Z góry dziękuję za pomoc
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...