- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Malowanie proszkowe stali nierdzewnejKOMENTARZY: 9ODSŁON: 16976
~ Dodany: ponad rok temu
Witam, Mam pytanie dotyczace malowania proszkowego stali nierdzewnej, czy potrzebne są jakieś specjalne farby czy zwykły poliester, czy można jeszcze pomalować podkładem wysokocynkowym. Stal bedzie potraktowana śrutem do Sa2. Chodzi wytrzymałość w środowisku C5, dlatego klient chce pomalować stal nierdzewną
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
lakierowanie na mokro myjkaKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2645
Witam, poszukuje myjki do pistoletu lakierniczego, w granicach do 12 tys zł
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Grubosc lakieru w mazdzieKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2697
Witam Dostalem taki wynik pomiaru grubosci lakieru w mazdzie. http://imm.io/1akzh Czy wg was samochod jest po stluczce ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
RomekKOMENTARZY: 8ODSŁON: 3593
Witam. Jak uważacie, czy do mycia elementów wielkości max 1,2x0,7x0,5 o nieskomplikowanym kształcie i bez zakamarków, ale o dość dużym zanieczyszczeniu będzie lepsza myjka natryskowa czy ultradźwiękowa?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
chrom proszkowyKOMENTARZY: 13ODSŁON: 5727
witam wszytkich morze ktoś polecić jakiś efektowny chrom -farba proszkowa????
- Zobacz wszystkie komentarze ( 13 )
-
usowanie lakieruKOMENTARZY: 12ODSŁON: 4711
Witam możecie mi polecić jakiś środek do usuwania lakieru proszkowego. Do tej pory używałem środka na dichlorometanie był tani ale wsiąka w warstwę proszku.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
AplikacjaKOMENTARZY: 20ODSŁON: 4980
Czy ktoś z was ma aplikator AP 300 firmy Romer z tego roku? Podobno te nowe pistolety co mają malują jak Gema
- Zobacz wszystkie komentarze ( 20 )
-
jaki czas bezbarwnyKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2559
witam wszystkich koledzy ile czasu grzejecie felgi po bezbarwnym na kartonie jest napisane 170C przez 10min ale czy to jest dla blachy 1mm? czyy akurat bezbarwnego to nie dotyczy i tyle im wystarczy??? podzrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...