- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
szukam chemii do usuwania farby proszkowej KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3550
~ Dodany: ponad rok temu
witam kolegów poszuuje dobrej i niedrogiej chemii do usuwania farby proszkowej!interesuje mnie w cieczy nie w galaretkach itp. sposób zanurzeniowy. pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
PiaskowanieKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3090
Witam, zaczynam się bawić w piaskowanie felg aluminiowych chciałem się spytać jakie ścierniwo jest najlepsze do piaskowania.Moim drugie pytanie to kiedy mam przestać piaskować czy w momencie pojawienia się surowego metalu czy wystarczy zmatowić ją? Ile Wam schodzi na piaskowanie jednej felgi. Z góry dzięki za odpowiedz.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Wodna dyspersja farb proszkowychKOMENTARZY: 14ODSŁON: 7377
Witam,czy moze ma ktos namiary na firme sprzedajaca wodna dyspersje farb proszkowych?Pan PulverPolska tak pieknie ja opisuje w swoich wpisach,ale problem w tym ,ze nie ma jej na stanie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 14 )
-
Przygotowanie powierzchniKOMENTARZY: 12ODSŁON: 5859
Witam, zamierzam otworzyc malarnie proszkową. Chciałbym uzyskać odpowiedzi na kilka pytań. Jaka obróbka jest najlepsza? Czy koniecznie musze posiadać myjke do oczyszczania, a jeżeli tak to jaką?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
Malowanie felgKOMENTARZY: 9ODSŁON: 7077
Witam, szukam farby srebrnej która nadała by ładny jasny srebrny kolor ale nie żaden chrom chcę uzyskać jak najbardziej oryginalny kolor felg do audi
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
przesewarkaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2989
witam czy zna moze ktoś firme ktora produkuje przesewark poszukuje przesewarki do polamidu.z góry dzkeuje za pomoc
-
transparent barwionyKOMENTARZY: 6ODSŁON: 3473
Witam Chciałbym malować elementy polerowane z metalu lub aluminium farbami proszkowymi transparentnymi o kolorach niebieski, czerwony, złoty, zielony. Moje pytanie czy są dostępne na naszym rynku, czy są wytrzymałe na warunku zewnętrzne. Widziałem takie transparenty na stronach amerykańskich.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
Piec labolatoryjny do wygrzewaniaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3045
Witam wszystkich.Rozpoczynam swoja przygode z malowaniem proszkowym i narazie kupuje wszystkie potrzebne rzeczy.Poniewaz mam zamiar malowac na poczatku tylko zaciski hamulcowe do samochodow pomyslalem ze piekarnik domowy wystarczy do tego typu rzeczy.Az trafilem na taki piec na ebay-u http://www.ebay.co.uk/itm/271135101716?redirect=mobile i nie wiem czy sie nada.Wyglada mi to na piec labolatoryjny.Prosba do was czy myslicie ze taki piec bedzie dobry?Grzeje do temp 240 stopni pobiera 2kW pradu,jest wiekszy od piekarnika wiec w przyszlosci moge pomalowac felge.Nie jest za duzy wiec nie zajmie wiele miejsca w garazu.Jak dla mnie idealny.Dzieki wielkie za wszelkie porady.
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...