- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
lakier proszkowy pod metalizacjęKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3296
~ Dodany: ponad rok temu
na blachę stalową szukam lakieru proszkowego (może być klar), który potem będzie przykryty metalizacją próżniową; lakier musi dać gładką powierzchnię i mieć wysoki połysk
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
kupiłem Karcher i wannę - jak zabezpieczać aluminium,stal i ocynkKOMENTARZY: 7ODSŁON: 5273
Kupiłem używany Karcher HDS z podgrzewaniem i wannę z kwasówki ale bez grzałek. Maluję aluminium, stal czarną ,ocynkowane ogrodzenia , obróbki dachowe z blachy ocynkowanej hutniczo i odlewy ze Znalu - czyli wszystkie metale i stopy. Czy jest jeden wspólny proces przygotowania powierzchni?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
farba polimerowaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4095
witam mam pytanie czy ktoś z was koledzy i koleżanki zna firmę która produkuje farbę polimerowa?oprócz firmy evonik i arkema.moze ktos ma do odsprzedania większa ilość takiej farby proszę o kontakt mój e-mail robert76-28@tlen.pl.pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
mikrogazowanie na powierzchni lakierowanejKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3364
Witam. Mam taki problem: Po skończeniu lakierowania po około godzinie na powierzchni tworzą się mikropęcherzyki, które wyglądają na całości powierzchni jak półmat. Lakieruję elektrostatycznie farbami poliuretanowymi 2K. Podkład + lakier. Dziwne,że takie plamy nie występują na całej powierzchni. Proszę o pomoc.
-
ZŁOTY NIEBIESKI MALINOWY BROKATKOMENTARZY: 5ODSŁON: 5067
Poszukuję firmy która sprzedaje złoty , malinowy i niebieski brokat do farb proszkowych lub miejsca gdzie je można kupić:)? Czy ktoś wie i chce mi pomóc:)? Pozdrawiam WŁODEK
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
farba-kolor rdzyKOMENTARZY: 2ODSŁON: 6519
Witam. Czy istnieje na rynku farba proszkowa imitująca rdzę?
-
samozapłon na lakierni mokrejKOMENTARZY: 5ODSŁON: 4225
Dlaczego suchy pył lakierniczy leżący w rejonie filtrów suchych potrafi ulec samozapłonowi?; to samo dzieje się z pyłem zebranym w lakierni podczas sprzątania; Farba styrenowana z jednej z wytwórni w Dębicy; Czy to oznacza, że producent zastosował w farbie jakieś dziwne składniki, w których nawet po wyschnięciu zachodzi reakcja podczas której powstaje ciepło, wydziela się dym i płomień?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
Temperatura wypalaniaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3626
Cześć koledzy. Mam pytanie, klient dał do malowania materiał z własną farbą proszkową. Trochę byłem zdziwiony, ale wiadomo, on płaci. Jest to mix w macie firmy Inver. Myślę, że tego z Dębicy. I moje małe zdziwienie tem. wypalania 190 C. 15 min. Nie miałem wcześniej doświadczenia z tym producentem, wszystkie kolory tak mają, czy tylko ja tak trafiłem. Producenci zaczynają promować proszki niskotemperaturowe a tu tak ostro i pełne 15 min...
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...