- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Szukam srebrnej farby do malowania felgKOMENTARZY: 18ODSŁON: 11519
~ Dodany: ponad rok temu
Szukam ladnej srebrnej farby do malowania felg
- Zobacz wszystkie komentarze ( 18 )
-
ubranie lakiernikaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 4656
na lakierni proszkowej mam sporo włókien z tkanin, zakładam ze część z tych włókien pochodzi z ubrań lakierników (mają ubrania bawełniane) Chce zmienić ubrania na kombinezony lakiernicze niepylące najlepiej wielokrotnego użycia czyli takie, które można prać, możecie coś doradzić ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
ubranie lakiernikaKOMENTARZY: 0ODSŁON: 3485
na lakierni proszkowej mam sporo włókien z tkanin, zakładam ze część z tych włókien pochodzi z ubrań lakierników (mają ubrania bawełniane) Chce zmienić ubrania na kombinezony lakiernicze niepylące najlepiej wielokrotnego użycia czyli takie, które można prać, możecie coś doradzić ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Czarne aluminiumKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3805
Witam !! mam pytanko chciałbym pomalować silnik motocykla który jest aluminiowy i moje pytanie brzmi czym aby silnik oddawał nadal ciepło na zewnątrz? czy pomalowanie nie zmniejszy chłodzenia silnika? pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Nowa lakiernia proszkowaKOMENTARZY: 10ODSŁON: 7214
Witam panowie. Szczerze powiem, od dluzszego czasu czytam systematycznie to forum, gdyz pojawila sie opcja otwarcia lakierni proszkowej, w ktora chcialem zainwestowac. Nie jestem lakiernikiem, lakiernika tylko chce zatrudnic. Mam mnostwo pytan, niewatpliwie uzyskam tutaj na nie odpowiedz! :) 1) Przedmiot zakupu to Piec Romer SLS-450, Kabina lakiernicza KPO-4, oraz aplikator AP-300 Exclusive; wymiary pieca i komory warunkowane sa rozmiarami elementow ktore mielibysmy malowac dla pobliskiego producenta maszyn przemyslowych. Prosze o opinie na temat maszyn/producenta 2) Hala o wymiarach 130m2, 3 otwory na wentylacje Ø 50cm; czy wyposazenie o ktorym mowie w zupelnosci wystarczy mi na uruchomienie uslugi? 3)Producent w ramach zakupu oferuje mi szkolenie, abym mogl zapoznac sie z etapami malowania. Pozdrawiam serdecznie!
- Zobacz wszystkie komentarze ( 10 )
-
,,Pajęczyna,, po bezbarwnym proszkowymKOMENTARZY: 7ODSŁON: 4972
Po malowaniu lakierem proszkowym bezbarwnym na detalu powstała tzw.pajęczyna tak jakby lakier potrzaskał lecz jest to nie wyczuwalne.Malowałem kilka sztuk i tylko na jednej powstał taki defekt.Pewny nie jestem lecz wydaje mnie się że po wyjechaniu z pieca było wszystko ok tylko po jakimś czasie to nastąpiło.Detal to kula przed malowaniem polerowana i myta w benzynie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
aluminium jak zabezpieczycKOMENTARZY: 4ODSŁON: 4327
dzien dobry kieruje sie do panstwa z prosba o rade czym zabezpieczyc surowe aluminium? jestem producentem zewnetrznych rolet piecyk juz mam aplikator tez robie to bez pospiechu chce zeby było dobrze,poradzono mi chromianowanie gdy przesłali mi karte charakterystyki to az sie przestraszyłem jakie to szkodliwe nie wiem czy jakies pozwolenia do tego beda potrzebne ochrony srodowiska czy cos?? a moze panowie mi poradza cos innego jakas alternatywa chodz powiem ze budrzet mam skromny, aha hemie do mycia trawienia niby juz znalazłem ale jak jakies propozycje to bardzo prosze pozdrawaim
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
dobra ofertaKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3430
witam panowie odwiedził mnie wczoraj przedstawiciel handlowy firmy Jotun nigdy nie malowałem ich farbami dostałem zlecenie i klijent akurat ta farbe mi narzucił, tak do mnie trafił ich przedstawiciel oferta jest naprawde dobra prosze o wypowiedzi koledzy lakiernicy co myslice o tych farbach pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
OSTATNIO NA FORUM
Skup farb proszkwych
~ Grabb
Witam serdecznie, borykam się z podobnym tematem więc odnowie pytanie o skup odpadu proszku. Może w międzyczasie coś się zmienilo i...
Jaki pistolet wybrac ?
~ Lawrence01
Szukając internetowego sklepu z profesjonalną kosmetyką dla kobiet oraz sprzętem kosmetycznym, warto zwrócić uwagę na szeroki wybór...
2Jak budować piec do polimeryzacji farb proszkowych wg
~ ironman
Dzień dobry czy jest możliwość kontaktu z Panem?
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody