- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
sprężarka KOMENTARZY: 7ODSŁON: 1948
~ Dodany: ponad rok temu
Witam Proszę o pomoc w ustaleniu parametrów sprężarki oraz osuszacza do aplikacji Nordsona Encore LT.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
Usuwanie farby z felg alumniowychKOMENTARZY: 2ODSŁON: 1854
Witam znacie jakieś środki do usuwania farby z felg aluminiowych używałem kilka i nic nie pomagają
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Jakiego producenta piecKOMENTARZY: 2ODSŁON: 1929
Witam Zamierzam zakupić lakirnię proszkowe, piec olejowy o wymiarze komory 4000x1500x2000. Zastanawiam się nad wyborem pieca, komory napylania oraz przygotowania powierzchni z firmy Vismont. Czy ktoś może powiedzieć coś na temat urządzeń tego producenta?. Jeszcze urządzenia z firmy Inżynierskiej Jacek biorę pod uwagę tylko że cena trochę za wysoka. Jaki aplikator do malowania farbami strukturalnym,metalikami, epoksydowymi i do malowania elementów nie standardowych (osłony,skrzynki,felgi, elementy płaskie ) byście polecili. Biorę pod uwagę Wagnera. Czy byłby to odpowiedni wybór, czy może jakiś inny producent. Za pomoc dziękuję
-
Cennik malowaniaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2197
Witam czy istnieją jakieś kalkulatory czy przeliczniki do wyliczenia ilosci m2 malowania proszkowego np. Prosty element a stelaż stolika,czy bardziej skomplikowane elementy
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Lakierowanie wydechu motocyklowego z nierdzewki.KOMENTARZY: 1ODSŁON: 2253
Witam Przyszedł wczoraj do mnie kolega który chce aby pomalować jego wydech z nierdzewki. Wydech jest na nitach więc można go rozebrać na części pierwsze. Lakiernie prowadzę około 2 miesiące i do tej pory lakierowałem głównie felgi samochodowe i stal czarną i nie miałem styczności z nierdzewką. Podpowie ktoś bardziej doświadczony jak to wychodzi i czy wysoka temperatura nie spowoduje pękania farby lub jej odpadania. Dodam że temperatury na rozgrzanym wydechu sięgają nawet 400-600 stopni. Doradzicie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Przygotowanie powierzchniKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1762
Witam. Czy istnieją dobre środki do przygotowania powierzchni przed malowaniem bez zawartości LZO? Czy to nierealne.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Nakladanie drugiej warstwyKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2224
Witam, mam problem z nakladaniem drugiej warsty(przemalunek) elementow malowanych proszkowo w macie. Zdarza sie ze ubite badz z zanieczyszczeniami elementy trzeba poprawic i tu pojawia sie problem, powloka nie jest gladka, wychodza na niej smugi, sa elementy ktore ciezko wygladzic szliwierka ze wzgledu na ich ksztalt i reczne czyszczenie nie daje porzadanego elektu, prosilbym o jakas rade w tym temacie.
-
Pistolet - ROMER cczy DUREXBIS ??KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3318
Witam Nosze się z zamiarem otworzenia lakierni proszkowej. I teraz niestety przyszedł nieco dylemat. Na zakup aplikatora mam około 3 tysiące złotych i zdaje sobie sprawę że nie kupie za to Gemy czy Nordsona. Lakiernia w okolicy która się likwiduje obok mnie ma do sprzedania 2 aplikacje: 1 DUREX APX-3m (2012r) 2 ROMER AP-300 Exclusive (2012r) Obie w cenie około 3 tysiące złotych. Pytałem o możliwość sprawdzenia ich ale niestety sprzedali już piec i nie miałbym gdzie wypalić farby. Zostaje jeszcze możliwość zakupu jakiegoś pistoletu TRYBO lecz z tego co czytałem jest problem z lakierowaniem metalikami a przyznam się że chcę otworzyć usługową lakiernie i nastawiam się w dużej części na lakierowanie felg samochodowych. Co możecie mi doradzić? A może ktoś z Was ma na sprzedanie aplikator do 3,5tysiąca złotych - proszę o kontakt. Z góry dziekuje za jakąkolwiek pomoc. Pomyślności w 2016roku
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...