- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Regulacje prawne dotyczące koloru ścian w lakiernii.KOMENTARZY: 1ODSŁON: 3977
~ Dodany: ponad rok temu
Cześć, mam pytanie czy nie orientuje się ktoś czy są regulacje prawne dotyczące koloru ścian w lakierni proszkowej. W spawalniach takowe jest, dlatego pytam. Dziękuję za odpowiedź.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
PomocKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3707
Witam jestem nowy na tym forum i mam pytanko: Mam pewien snowboard na którym jeżdżę dość długo i się porysował i ma kilka mocnych zadrapań tzn.takie małe wgłębienia i w takim razie chciałbym ją pomalować całą na biało i proszę mi powiedzieć jak mam postępować przy przygotowaniach do lakierowania czy mam zedrzeć stary lakier do zera czy też inaczej to mogę zrobić ,dodam jeszcze ze pierwotny lakier jest gładki. liczę na odpowiedź i pomoc Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
kurs zawodowyKOMENTARZY: 0ODSŁON: 4563
Witam! Czy ktoś orientuje się gdzie najbliższej Krakowa można zrobić kurs zawodowy n lakiernika samochodowego?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Mycie armatury do pracy w tlenieKOMENTARZY: 0ODSŁON: 3278
Szanowni! poszukuję substancji (srodka) do mycia armatury przemysłowej do pracy w tlenie (medium: tlen gazowy ,ciekły). Oczyszczanie ostateczne przed zainstalowaniem w rurociagu. Wymagane dopuszczenie do zastosowania do oczyszczania instalacji tlenowych. Proszę o pomoc w tym temacie. Mycie reczne lub w myjce zanurzeniowej
-
Farby na wyroby stalowe do pracy w temperaturze -55 st CKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4241
Szanowni Państwo jestesmy producentem zaworów i siłowników pneumatycznych i chcemy wejść z wyrobami w strefę niskich temperatur (Syberię). Poszukuję lakierów mokrych lub proszkowych typu: epoksydowe i polireutanowe do zabezpieczeń zewnętrznych stalowych do pracy w ciagłej temperaturze - 55 st C. Proszę o pomoc. Dziękuję
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
zarobki w lakierniKOMENTARZY: 0ODSŁON: 4102
Ile zarabiaja osoby pracujace w lakierni?? Ile powinien zarabiać lakiernik z doswiadczeniem 5 lat osoba od obrobki chemicznej z doswiadczeniem 5 lat??
-
kable elektryczne do podłaczenia pistoletu WagneraKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3749
czy kupował ktoś Wagnerowskie zamienniki przewodów wysokiego napięcia do podłączenia pistoletów, jesli tak to prosze oinformację gdzie mozna kupić i czy zdają egzamin
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
pomoc słownictwoKOMENTARZY: 0ODSŁON: 3767
Potrzebny mi jest schemat zrobotyzowanej linii lakierniczej. Najlepiej również w wersji angielskiej. A może ktoś wie jak fachowo przetłumaczyć: De-Static Halo ramp Primer spray booth flash-off tunnel ...i wiele innych...
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...