- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
ElewacjaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3656
~ Dodany: ponad rok temu
Szukam lakieru do pomalowania elewacji wykonanej z laminatu poliestrowego. Musi to byc lakier metalik niebieski. Muszę dać 10 lat gwarancji. Mam do polakierowania prawie 5.000m2 Czy może mi ktoś coś doradzić. Lakierowane będą elementy 4m X 10m
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Usuwanie farby proszkowejKOMENTARZY: 10ODSŁON: 24677
Witam czy ktoś próbował już chemii do usuwania powłok proszkowych chodzi mi dokładnie o usuwanie lakieru z felg jest to czasochłonne jeśli się je piaskuje i myślałem żeby użyć pierw chemii to by złuszczyło farbę a potem delikatnie wypiaskować czy to dobry pomysł?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 10 )
-
SREBRNA FARBA NA FELGIKOMENTARZY: 6ODSŁON: 5520
WITAM SZUKAM ŁADNEGO KOLORU SREBRNEGO NA FELGI OCZYWISCIE CHODZI O FARBE PROSZKOWĄ ZALEZY MI NA CZYMŚ SPRAWDZONYM I GODNYM POLECENIA .....
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
CZYM ZABEZPIECZYC FARBE PROSZKOWĄ TZW CHROM ???KOMENTARZY: 7ODSŁON: 6376
Witam mam problem z zabezpieczeniem farby proszkowej tzw chrom po naniesieniu lakieru proszkowego bezbarwnego traci głębie i robi sie nieco szary moze ktos ma juz jakis sposob ???
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
oferta współpracyKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3844
Szef realizacji projektów renomowanej firmy na rynku ogólnopolskim i zagranicznym, zajmującej się projektowaniem, produkcją oraz montażem przemysłowych linii malarskich, proponuje współpracę (doradztwo techniczne) firmom zainteresowanym zakupem/uruchomieniem linii malarskiej. Oferuję cenne doświadczenie i wiedzę, zdobyte podczas kilkuletniej pracy w branży. Kontakt: inzynierrealizacji@op.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Lakiery ESDKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4967
Witam Jestem producentem urządzeń dla przemysłu elektronicznego. Obecnie poszukuję lakierów o właściwościach antyelekrostatycznych tzn. takich które odprowadzają lub rozpraszają ładunki elektrostatyczne, w tym przypadku z obudowy melalowej. Proszę o pomoc w znalezieniu takiego produktu.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Odpadanie farby od ocynku po pół rokuKOMENTARZY: 2ODSŁON: 5036
Witam mam problem z ocynkiem ogniowym chodzi mi dokładnie o odpadanie farby od ocynku :/ stosowałem chemie co nie trzeba spłukiwać i to raczej nie działa, zostawiłem 1 przęsło i po pół roku po jesieni zaczęła powłoka pękać i schodzić płatami z ocynku więc zacząłem ocynk piaskować a chemie odstawiłem i teraz moje pytanie czy nadanie struktury ocynku sprawi ze farba będzie się trzymać czy wanna z trawieniem i fosforyzowaniem jest tu konieczna?? I czy chemia bez spłukiwania to pic na wodę?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
aplikacja Wegner czy GemaKOMENTARZY: 10ODSŁON: 5085
Witam mam dylemat czy wybrac aplikację wagnera czy gema czym sie różnią zależy mi na tym aby było jak najmniej spadu i oczywiście niezawodność
- Zobacz wszystkie komentarze ( 10 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...