- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
pekająca farbaKOMENTARZY: 7ODSŁON: 4783
~ Dodany: ponad rok temu
witam, mam problem pęka mi farba po wyjeciu z pieca, maluje proszkiem nic nie zminialem w tem ani ustawieniach a nagle zaczelo pekac, mial ktos taki problem
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
kupie farbyKOMENTARZY: 22ODSŁON: 14783
kupię farby ciekłe i proszkowe gorszej jakości
- Zobacz wszystkie komentarze ( 22 )
-
Felgi samochodoweKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3941
Witam mam do was takie pytanie czy spotkał się już ktoś z farbą proszkową która nadawała by się do malowania felg aluminiowych bo ja już długo szukam i tak naprawdę nic konkretnego nie znalazłem. Z góry dziękuję za pomoc.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
powłoki duplexKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4305
witam, czy moze ktos mi przyblizyc temat powlok duplex, czy to dwie metody w jednej czy po prostu nazwono tak jakies procesy, i co to jest?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Zawiesina miedźiKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3874
Witam serdecznie. Potrzebuję uzyskać zawiesinę miedzi, z której można by poprzez zanurzenie w niej przedmiotów uzyskać na ich powierzchni po wyschnięciu warstwę przewodzącą prąd. Jakieś sugestie? Z góry wielkie dzięki.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Odnawianie idbłyskówKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3633
Witam, mam pytanie związane z chromowaniem odbłysków. Moje odbłyski wyjęte z reflektorów są w 75% czarne, w zwiazku z tym zamierzam je odrestaurować (samemu). Chciałbym się poradzić odnośnie nakładania chromu. Czy wystarczą 4-5 warstwy chromu + delikatne polerowanie pasta i będzie "lusterko", czy pomalować 4-5 warstw chromu i do tego 2-3 warstwy lakieru bezbarwnego a na koniec delikatnie wypolerować pastą? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Rekonstrukcja zderzaka samochdowegoKOMENTARZY: 1ODSŁON: 4026
Witam, mam pare pytań do fachowców, A więc musze zrekontrułować i pomalować przedni zderzak
, z racji braku środków chciałbym zrobić to sam, chodż mam świadomość że będzie to znacznie odbiegać jakościowo od profesjonalnego podejścia przez fachowców. Na spojenie użyje aluminium z gęstymi dziurami, wtopie je od spodu błotnika tak żeby nie zepsuć zew częśći, ale są jescze przetarcia grube na zew zderzaka i niewiem czy zrobić to szpachlą samochodową, do plastiku jakimś włuknem, czy też coś innego. Następnie pomalować na oczyszczony i zmatowiony lakier podkładem i dopiero lakierem czy jak? Proszę o pomoc :) - Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Dużą, nowiutką komorę lakierniczą posiadamKOMENTARZY: 0ODSŁON: 4020
Witam, Posiadam dużą (ciężarówki, autobusy), nowiutką, profesjonalną komorę lakierniczą na Dolnym Śląsku. Nawiążę współpracę z potrzebującymi takiej usługi. choplacz@o2.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...