• Reklama
    A1 - kabe

Szukaj

Reklama
    B1 - konica minolta 18.02.2022-31.12.2024 Bogumiła
    • Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • rower do malowaiaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3961
        ~ Dodany: ponad rok temu

Witam Państwa, piszę na to forum z prośbą o pomoc w sprawie polakierowania roweru, ponieważ nie mam w tym doświadczenia. Chodzi mi o doradco w sprawie użycia do tego odpowiedniego sprzętu i emaliów. Sprawa wygląda następująco. Mam do pomalowania dwa rowery i moja wiedza kończy się na oczyszczeniu ich z starej warstwy farby. Do dyspozycji mam zwykły pistolet lakierniczy, który można zakupić w każdym supermarkecie. Moje pytanie brzmi następująco.Czy jest do tego potrzebny jakiś sprzęt i ile czego i w jakiej kolejności dać warstw, aby w miarę niedrogo otrzymać ładny kolor z połykiem? Odpowiedzi proszę umieszczać tu lub kontaktować się na e-mile monkey045@wp.pl Pozdrawiam

• Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
      • Jaki to lakier?KOMENTARZY: 1ODSŁON: 3932

Witam nie jestem lakiernikiem,po prostu nie wiedzialem gdzie zadac to pytanie. Przegladajac aukcje allegro natrafilem na takie corrado http://img361.imageshack.us/img361/6176/corrado.jpg lakier po prostu cudowny.... Jezeli ktos wie jaki to lakier to prosil bym o jakies informacje, bede bardzo wdzieczny. Chyba ze jestem idiata i jest to tylko jakiegos rodzaju polerka... :/

• Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
      • Prośba o pomocKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3755

Witam! Na samym wstępie chciałbym zaznaczyć ze jestem laikiem. Inetresuje mnie połączenie Zelkotu(topkotu) z MDF-em, z tego co wyczytałem w internecie(kilka drobnych informacji) jest to odradzane. Chciałbym sie dowiedzieć jaki będzie skutek tego połączenia. Pracowałem z żelkotem, żywicami poliestrowymi więc pytam o ten materiał. Chciałbym połączyć te materiały ze względu na własciwosci żelkotu, który mozna szlifować i ponownie wyprowadzić na połysk(czy istnieja inne podobne materiały z ta własciwoscią?). Generalnie chodzi o własnoręczne wykonanie 2-3 frontów z MDF, bez odpowiedzniego sprzetu, tylko pendzel, itp. Wiem ze łatwiej jest oddać do lakiernika, ale chodzi tu o samodzielne wykonanie. Prosze o udzielenie odpowiedzi, przesłanie linków do materiałow zwiazanych z tą tematyką. Email: kloonikwytnijto@o2.pl Pozdrawiam!

• Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )