- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
pistolet devilbiss z dolnym zbiornikiemKOMENTARZY: 0ODSŁON: 3767
~ Dodany: ponad rok temu
witam, mam pytanie czy ktoś miał kiedyś doczynienie z pistoletem Devilbiss seriid JGA z dolnym pojemnikeim podciśnieniwym? Mam taki i jest z nim problem, że podczas malowania zdarzają się momenty (dosłownie chwile) że farba wcale nie jest zasysana (natryskiwana). Wie ktoś może czego to może być wina?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
sitoKOMENTARZY: 1ODSŁON: 4944
witam czy ktos ma doświadzczenia z sitem ultradzwiekowym do przesiewania farby zarowno z odzysku jak i swiezej ?. Generalnie chodzi o zminimalizowanie zabrudzen. Jestem zainteresowany zakupem. emial d.konefal@profim.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
farba proszkowa z filtrówKOMENTARZY: 4ODSŁON: 4367
oddam za free duża ilość takiej farby. Warszawa.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
rower do malowaiaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3961
Witam Państwa, piszę na to forum z prośbą o pomoc w sprawie polakierowania roweru, ponieważ nie mam w tym doświadczenia. Chodzi mi o doradco w sprawie użycia do tego odpowiedniego sprzętu i emaliów. Sprawa wygląda następująco. Mam do pomalowania dwa rowery i moja wiedza kończy się na oczyszczeniu ich z starej warstwy farby. Do dyspozycji mam zwykły pistolet lakierniczy, który można zakupić w każdym supermarkecie. Moje pytanie brzmi następująco.Czy jest do tego potrzebny jakiś sprzęt i ile czego i w jakiej kolejności dać warstw, aby w miarę niedrogo otrzymać ładny kolor z połykiem? Odpowiedzi proszę umieszczać tu lub kontaktować się na e-mile monkey045@wp.pl Pozdrawiam
-
Jaki to lakier?KOMENTARZY: 1ODSŁON: 3932
Witam nie jestem lakiernikiem,po prostu nie wiedzialem gdzie zadac to pytanie. Przegladajac aukcje allegro natrafilem na takie corrado http://img361.imageshack.us/img361/6176/corrado.jpg lakier po prostu cudowny.... Jezeli ktos wie jaki to lakier to prosil bym o jakies informacje, bede bardzo wdzieczny. Chyba ze jestem idiata i jest to tylko jakiegos rodzaju polerka... :/
-
recykling farb proszkowych-utylizacjaKOMENTARZY: 13ODSŁON: 12363
witam!chce sie zajac odbiorem odpadu farb proszkowych, sprawdzam zainteresowanie dzieki pozdrawiam.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 13 )
-
nea81@wp.plKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4384
Witam serdecznie mam dwa pytania co zrobic z pisakiem ktory po zmyciu nitro nadal wybija na powloce pomalowanej(skutkiem tego jest szlif i powtorne malowanie)oraz z wystepujacymi sporadycznie jeziorkami(slikon)czy moze byc to skutek zlego uziemienia?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
Prośba o pomocKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3755
Witam! Na samym wstępie chciałbym zaznaczyć ze jestem laikiem. Inetresuje mnie połączenie Zelkotu(topkotu) z MDF-em, z tego co wyczytałem w internecie(kilka drobnych informacji) jest to odradzane. Chciałbym sie dowiedzieć jaki będzie skutek tego połączenia. Pracowałem z żelkotem, żywicami poliestrowymi więc pytam o ten materiał. Chciałbym połączyć te materiały ze względu na własciwosci żelkotu, który mozna szlifować i ponownie wyprowadzić na połysk(czy istnieja inne podobne materiały z ta własciwoscią?). Generalnie chodzi o własnoręczne wykonanie 2-3 frontów z MDF, bez odpowiedzniego sprzetu, tylko pendzel, itp. Wiem ze łatwiej jest oddać do lakiernika, ale chodzi tu o samodzielne wykonanie. Prosze o udzielenie odpowiedzi, przesłanie linków do materiałow zwiazanych z tą tematyką. Email: kloonikwytnijto@o2.pl Pozdrawiam!
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...