- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
piec i aplikatorKOMENTARZY: 4ODSŁON: 6107
~ Dodany: ponad rok temu
witam wszystkich jestem na etapie rozgladania sie za lakiernia proszkowa, prawdopodobnie uzywana, na co nalezy zwrocic uwage przy ogladaniu pieca do polimeryzacji, czy taki piec mozna w jakis sposob przetestowac? kolejna sprawa jest zakup aplikatora mam na oku wagnera ale nie wiem w jakim stanie, czy da sie to w jakis sposob okreslic?prosze o pomoc.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
SURFEXKOMENTARZY: 23ODSŁON: 8936
Widzę że brak nowych tematów? No to kto wybiera się na SURFEX 2009
- Zobacz wszystkie komentarze ( 23 )
-
Lakier HarlequinKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3972
Poszukuję informacji o lakierach samochodowych Harlequin. Były one opisane w "Lakiernictwie Przemysłowym", ale nie pamiętam w którym numerze. Niestety nie mam dostepu do egzemplarzy archiwalnych.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Materiały do projektuKOMENTARZY: 0ODSŁON: 3977
Witam ... szukam materiałów do projektu pt.:"Lakierowanie seryjne karoserii samochodowej" a w nim między innymi- opis procesu , wpływ na środowisko... z góry dziękuję za jakieś informacje . pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Filtry poliestroweKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4802
Witam ! Szukam filtrów patronowych poliestrowych(900/BGNET/STOZEK) do nowej lakierni (12 szt) Gdzie moge kupić ? Pozdr. Tadeusz Emial zbania@o2.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Odtłuszczanie elementówKOMENTARZY: 9ODSŁON: 6993
Witam kolejny raz :) mam pytanko jakich preparatów używacie odnośnie odtłuszczania elementów stali czarnej oraz ocynku (oczywiście takiego którego nie trzeba czyścic strumieniowo, ani przez chemie) Ja używam benzyny ekstrakcyjnej firmy "dorex"... czekam na sugestie PS. wiem,że karcher rozwiąże ten problemik ale szukam innej metody ...
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
DB 704KOMENTARZY: 8ODSŁON: 5768
Mam pytanie. Czy ktoś z Was wie może, który z dostawców ma kolor DB 704
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
IGŁOWANIE NA OCYNKUKOMENTARZY: 12ODSŁON: 11202
Proszę o pomoc. Mam problem z igłowaniem farby na ocynku. Najdziwniejsze jest to, że dotyczy tylko koloru RAL 9006. Przygotowanie powierzchni to:piaskowanie + odtłuszczenie ciśnieniowe + płukanie ciśnieniowe + wygrzanie 200 stopni przez 15 min. Malarnia dział już dosyć długo, a problem pojawił się od niedawna.Proszę o podpowiedz, jak z tego wybrnąć.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...