- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
problem z ocynkiemKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3726
~ Dodany: ponad rok temu
witam panowie mam problem jak nalezy przygotowac ocynk ogniowy do malowania proszkowego? czy tylko wygrzanie detalu pomoze przed gazowaniem i odpadaniem farby??? pomozcie prosze!!!!
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
taśma adhezyjnaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 5034
Gdzie można kupić taśmę adhezyjną do testu przyczepności lakieru?
-
Ceny farbKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4256
Co się dzieje?!?!? Ci od proszków chyba szaleją, co chwile inna cena, niektórzy dają mi cenę w euro :-(. Nie wiecie czasem kto ma w miarę stabilne ceny? Tylko nie mówcie mi nic o Colorusie i Pulvericie bo od nich ceny juz znam wrrrr. Jak to wogóle u Was wygląda?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
Malowanie ołowiuKOMENTARZY: 0ODSŁON: 5179
Witam wszystkich .Poszukuje wszelkich informacji ,rad na temat malowania ołowiu Mam do pomalowania sporo drobnych elementów odlanych z ołowiu ,powłoka musi być możliwie jak naj trwalsza .Jestem w temacie malowania całkowitym dyletantem za wszelkie rady, sugestie będę bardzo wdzięczny.Drugie moje pytanie ,czy istnieje możliwość malowania ołowiu metodą proszkową i jak to się ma do wypalana po tym lakierowaniu .
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
POMOCY!!!KOMENTARZY: 1ODSŁON: 4262
Witam wszystkich. Potrzebuje waszej pomocy tz. jestem studentem i w tym roku pisze prace licencjacka na temat powłok lakierniczych w samochodach. Teorie już mam i została tylko część badawcza. Mam zrobić zdjęcia cyfrówka uszkodzeń powłoki lakierniczej na samochodach i tu tkwi problem. nigdzie nie mogę znaleźć takich uszkodzeń. W mojej okolicy w zakładach lakierniczych robią tylko auta rozbite i stare czyli tylko korozje a to za mało. Potrzebuje jeszcze takich uszkodzeń jak : wszelkiego rodzaju pęknięcia, pęknięcia srebrzyste, zmatowienie, utrata połysku zmiana barwy, korozja, pęcherzenie, łuszczenie, utrata przyczepności lakieru do podłoża, przebicie powłoki, korozja mikrobiologiczna, marszczenie i porowatość powłoki,efekt skórki pomarańczowej itp. Byłbym wdzięczny za każdego rodzaju pomoc. chodzi o zdjęcia wraz z opisem co to za auto i rok produkcji. Mój e-mail to rekin75@wp.pl a gg 15625506. Ewentualnie proszę o jakaś stronę gdzie mógłbym coś takiego znaleźć. Pozdrawiam
-
filtryKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3969
Witam!!! Czy ktos sie orientuje czy sa plastikowe filtry do kabin, które można bardzo szybko wyczyscić z farby, np pod karcherem? Wysuczyć i malowac innym kolorem... Prosze o info i kontakt pzrd
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
zamiana koloru profilKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3832
Witam. mam do przemalowania na inny kolor profile aluminiowe czy musze je zmatowić czy wystarczy chemik i malować? Proszę o pomoc
-
Co z Naberem?KOMENTARZY: 9ODSŁON: 4197
Nie wiecie co się dzieje z Naberem? Słyszałem, że już zniknął z rynku w wyniku kryzysu i nie przyjmują zamówień. Czy wiecie coś na ten temat?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...