- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
czas pracy w kabinach lakierniczychKOMENTARZY: 2ODSŁON: 5255
~ Dodany: ponad rok temu
Witam. Mam pytanie, czy orientuje się ktoś w temacie czasu pracy lakiernika w kabinie lakierniczej. Jak długo może lakierować i po ilu godzinach powinien robić przerwę? Czy ktoś wie coś na temat ustawy, która reguluje czas pracy kaiernika.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
opinia o piecu olejowymKOMENTARZY: 12ODSŁON: 5785
Witam zamierzam kupic malarnie proszkowa piec na oloej w firmie romer prosze o opinie tego pieca czy waqrto mam tez pytanie czy aplikator tej firmy dobrze radzi sobie w pracy ja bede malował nie duzo glównie kolorami antyki stara miedz srebro dziekuje za opinie i pomoc
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
odtluszczenie profiliKOMENTARZY: 5ODSŁON: 4109
mam pytanko jak najlepiej oczyscic(odtłuscic) pomalowane juz profile aluminiowe przed malowaniem proszkowym??
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
lakierowanie farbami antygrafitiKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4108
Poszukuję lakierni na mokro mającej doświadczenie z malowaniem farbami anty-grafiti
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
przesunięcie tematuKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3792
Witam Maluje niewielkie detale na zawieszkach z drutu. Do nanoszenia proszku używam pistoletu z firmy Durex-bis, przy świeżym proszku jest dobrze ale kiedy maluje takim który juz kilka razy był napylany zaczynają się schody. Czy możecie polecić jakieś firmy które mają dobre pistolety tribo w ofercie? Warunek to rozsądna cena. Odp: jaki pistolet Tribo? ( pawel, 25-09-2008 23:06:36 ) to nie kwestia pistoletu ale sposobu twojego malowania, nie da sie malować samym "zawrotem", zwłaszcza w tribo, musi być dodawany świeży proszek, bez względu na rodzaj pistoletu skasuj Odp: jaki pistolet Tribo? ( rafal, 26-09-2008 12:59:28 ) Jezeli chcesz uzywac farby z odzysku to nie moze ona stanowic wiecej niz 30% mieszanki. 2/3 swiezej farby, 1/3 odzysku.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Malowanie na mokroKOMENTARZY: 9ODSŁON: 16861
Witam. Bardzo prosze o wyjasnienie - na czym polega malowanie na mokro metoda: - kinetycznie -elektro i ogolnie o malowaniu na mokro... Bardzo prosze... jestem studentem i potrzebuje te informacje do pracy dyplomowej... Bede bardzo wdzieczny za kazde zdanie na ten temat. Dziekuje wszystkim, ktorzy zechca mi pomoc.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
Dotacje z UEKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3916
Witam, Przeglądałem trochę to forum i w jednym z tematów ktoś z Was wspomniał o dopłatach do lakierni proszkowych. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Jestem w trakcie otwierania takowej. Z góry dziękuje za pomoc.
-
normalizacjaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4112
Witam wszystkich. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc odnośnie normalizacji w zakresie lakierowania proszkowego. Czy istnieją jakieś normy, które regulują wymagania stawiane powłokom proszkowym? Głównie chodzi mi o grubość otzrymywanych powłok. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...