- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
sprzedaż odpadu farby proszkowejKOMENTARZY: 6ODSŁON: 4209
~ Dodany: ponad rok temu
Czy może ktoś mi podpowiedzieć gdzie można odsprzedać odpad farby proszkowej?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
lakierniaKOMENTARZY: 16ODSŁON: 8205
chciał bym otworzyć własna lakiernie proszkową jednak nie mam pojecia ile morze cos takiego kosztować i jakie urządzenia są potrzebne do malowania proszkowego prosze o pomoc.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 16 )
-
Ograniczenia technologiczne malarni proszkowejKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3927
Witam, czy ktoś może mi powiedzieć jakie są ograniczenia technologiczne w nakładaniu powłok proszkowych na szeroką skalę, np. do malowania karoserii samochodowych. Z góry dziękuje !!!
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
duplexKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3996
czy poleci mi ktos jakas ksiazke o systemach duplex cynk + farba
-
pistolety do strukturyKOMENTARZY: 2ODSŁON: 5187
Szukam przyzwoitych pistoletów do malowania strukturą (dysza ok.6mm) Macie coś godnego polecenia?
-
zakup lakierniKOMENTARZY: 1ODSŁON: 4255
Chciałbym kupić sprzet lakierniczy. Bede malował dosc rzadko, lecz chciałbym mieć swoj sprzet. Czy moze wiecie ile moze kosztowac najtaniej taki piec plus inne urzadzenia konieczne do malowania. Przedmioty malowane - druty.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
czym oczyscic karoserie samochoduKOMENTARZY: 2ODSŁON: 4012
czesc bede restaurowal starego mercedesa z lat 60 samochod jest caly aluminiowy jakim srodkiem chemicznym(recznie) moge oczyscic powloke lakiernicza do aluminium nie urzywajac kapieli i piaskowania bo klijet niechce, serdecznie dziekuje
-
czym malowac plastikKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4639
CZesc, chcialem pomalowac laptopa, pokrywe od laptopa, malowac taka sama farba jak samochod? dzieki
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...