- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Białe Plamy na powłoce alkidowejKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3749
~ Dodany: ponad rok temu
Witam.Mam taki problem.po wymalowaniu obiektu farbą alkidową stał on przez 24h w malarni.Po upływie 24h wystawiłem go na zewnątrz.Na drugi dizeń pojawiły się w niektórych miejscach białe plamy.Wie ktoś co to może być?Obiekt jak wyjeżdżał na zewnątrz był juz suchy...
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
biała farba strukturalnaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4606
Witam. Czy spotkał się ktoś z białymi farbami strukturalnymi do metalu. Chodzi mi o strukturę młotkową lub inne podobne - aby zaoszczędzić na szpachlowaniu i farba tuszowała niedoskonałości powierzchni
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
skórka pomarańczaKOMENTARZY: 2ODSŁON: 4934
witam wiec tak maluje plastiki od skutera zmatowałem połoźyłem podkład zmatowałem no i wziołem sie za lakier to i tu plama ;/ zraobiła mi się z lakieru tak zwana skórka pomarańcza no i co z tym zrobić można jeszcze baze jakoą wypolerować np papierem wodnym 2000 czy jakoś żeby był gładki prosiłbym o pomoc jeszcze nei położyłem klaru
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
felgi - problemKOMENTARZY: 4ODSŁON: 4292
Witam od jakiegoś czasu lakieruje felgi aluminiowe i stalowe. Zastanawiam się w jaki sposób poradzić sobie z felgami stalowymi – po jakimś czasie wychodzi rdza w miejscu łączeń zewnętrznej części z wew. korpusem. Co do alusow to zastanawiam się iloma warstwami powinny być pokryte. Podkład (dobra szaro-srebrna farba) + front metaliczny proszek. Czy metaliczny proszek + bezbarwny ? jakieś sugestie ? oczywiście wszystko maluje proszkowo.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
Spływająca farba - problemKOMENTARZY: 6ODSŁON: 4555
Witam, mam dość nietypowe pytanie - która farba najlepiej spływa lub co dodać do farby aby spływała w celu otrzymania dekoracyjnego zacieku w warunkach standardowej aplikacji do malowania proszkowego?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
malowanie aluminiumKOMENTARZY: 8ODSŁON: 14563
czym malowac aluminium - elementy ktorych nie mozna zdemontowac klientowi, fragmenty maszyn, podestow itp.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
odwadniacz AFR80KOMENTARZY: 3ODSŁON: 4054
Panowie Prosba do znajacych ten typ odwadniacza. Dlaczego na obudowie jest zaznaczony minimalny poziom oleju w zbiorniku? Trzeba wlewac olej? jak to sie ma do zanieczyszczenia olejowego powietrza? Czy ten odwadniacz bez oleju w odstojniku tez bedzie pracoawal poprawnie? dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
trudo usuwalna powłokaKOMENTARZY: 6ODSŁON: 4169
Witam serdecznie, potrzebuję informacji czym usunąć powłokę lakierniczą z ramy skutera. Trzy piaskarnie odesłały mnie z kwitkiem. Piaskowanie nie daje rady. Podobno są jakieś środki chemiczne które mogą rozwiązać mój problem. W sklepie lakierniczym zakupiłem takowy w sprayu, ale bym zbankrutował tak dużo tego idzie. środek ten trzeba by dwukrotnie użyć. najpierw rozpuszcza lakier bezbarwny a później farbę i podkład. Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...