- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
problem z malowaniem proszkowymKOMENTARZY: 19ODSŁON: 10022
~ Dodany: ponad rok temu
Mam problem z odpadaniem farby proszkowej firmy proximal po wysuszeniu. Dzieje się to tylko na detalach o grubości powyżej 10 mm. Technologiczny proces fosforanowania mycia suszenia zgodny z instrukcją. Czy spotkał sie ktoś z takimi problemami? prosze o pomoc
- Zobacz wszystkie komentarze ( 19 )
-
pomocKOMENTARZY: 11ODSŁON: 9517
Witam Chce zrobic lakiernie do malowania sprzetu na silownie ktory produkuje, jednak iz kompletnie nie mam pojecia o tymze procesie anie technologi bardzo prosze o pomoc, i udzielenie mi informaci co i jak powinienem zrobic,
- Zobacz wszystkie komentarze ( 11 )
-
filtracja kąpieli w lakierniKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4227
witam, jaką firmę możecie polecić do instalacji filtracji kąpieli myjąco - trawiącej w lakierni? Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
schematKOMENTARZY: 0ODSŁON: 4103
witam interesował by mnie schemat malowania jakiegos detalu farbami rozpuszczalnikowymi badz wodorozcienczalnymi jesli by ktos mial bede wdzieczny
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
czym malujemyKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3974
Witam w jaki sposób są malowane grzejniki bądz piece węglowe co najcześciej wykorzystuje się do zabezpieczenia tych elementów
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
lakierniaKOMENTARZY: 2ODSŁON: 4247
Jak powinna wyglądac lakiernia do malowania farbami wodnymi
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Utylizacja proszkuKOMENTARZY: 2ODSŁON: 4363
Mam pytanie do forumowiczów. Poszukuje informacji na temat firm zajmujących sie utylizacją farb proszkowych.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Farby WodorozcieńczalneKOMENTARZY: 4ODSŁON: 4151
Witam Potrzebuje coś na powyższy temat farb wodorozcieńczalnych. Proszę o informację gdzie mogę coś znaleść. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...