- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
lakierownie MDFKOMENTARZY: 6ODSŁON: 5890
~ Dodany: ponad rok temu
jak sadzicie czy w Polsce opłaca się zaczynać usługowe malowanie MDF proszkiem??
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
kratery na ep i purKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4281
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z kraterkami/dziurkami na powłokach rozpuszczalnikowych typu ep i pur. Dziurki na pur pojawiają się mniej więcej 20 min po zakończeniu natrysku. Wykluczam silicony. Kraterki są bardzo drobne i jest ich sporo, nie sięgają jednak wcześniejszej warstwy. Zmieniono rozcieńczalnik (w przypadku farby pur) na mieszankę \"zwykłego\" z \"wolniejszym\" i przyniosło to niewielką poprawę.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
BibliaKOMENTARZY: 15ODSŁON: 9878
Czy istnieje jakiś podręcznik, poradnik, coś w rodzaju biblii lakiernictwa?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 15 )
-
bakterieKOMENTARZY: 5ODSŁON: 4182
Mam bakterię na wodzie demii na żywicach jonowymienych jak je usunąć
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
farba proszkowaKOMENTARZY: 12ODSŁON: 19927
chicałbym poznać opinię osób stosujących farby proszkowe, które wg Państwa uznania są najlepsze. w tym roku otworzyłam malą lakiernie na potrzeby własne i stosowałem farbe zakupiono W Turcji od znajomego i nie jestem zbyt zadowolony z efektu koloru oraz z przyczepności powłoki(pokusiłem sie na cene) i szukam czegoś innego
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
aplikacja proszkowaKOMENTARZY: 4ODSŁON: 4552
jaka aplikację proszkową mogą Państwo polecić? potrzepuję do malowania małych elementów, jak wieszaki, stojaki na parasole do produkcji małoseryjnych obecnie korzystam z automatu Wagner i potrzebuje do wykończeń małego zestawiku
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
fotorelacja dremaKOMENTARZY: 2ODSŁON: 4145
fajne fotki, tym bardzie ze na jednej znalazłem siebie
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
No to dolaczylem do wasKOMENTARZY: 2ODSŁON: 4204
Aloha Jestem SeeVee, interesuje sie samochodami ....to bylo by na tyle o mnie :D Ciesze sie ze moglem dolaczyc do grona forumowiczow www.lakiernictwo.net Mam nadzieje iz moja obecnosc tutaj przyniesie nieco ozywienia Pozdro ____________________________________________ My City: Mapa Katowic
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...