- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
największa lakiernia proszkowaKOMENTARZY: 12ODSŁON: 11944
~ Dodany: ponad rok temu
czialbym zaproponowac wspolprace lakierni proszkowej, ktora moze malowac bardzo duze gabaryty, prosze pisać ile mozecie albo prsze o info jak znaja Państwo jakas lakiernie + namiary, dziekuję
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
katalog LakierniKOMENTARZY: 5ODSŁON: 4171
nieźle to wygląda, ale czy ktoś już widzial co jest w środku, pytam bo sie zastanawiam nad zakupem
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
pokrycie drewnaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4194
szukam czegos dzieki czemu będę maił efekt drewna na powłoce z aluminium. dostałem dośc spore zlecenie na tego typu produkcję, ale z przerazeneim patrze w przyszłość, próbowałem proszków ale nie przypomina to powłoki drewnianej. pomóżcie
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
farby proszkoweKOMENTARZY: 7ODSŁON: 5083
czy wiecie może w jaki sposób można wykorzystać farby proszkowe z tzw. powrotu. Chodzi mi głównie o lakier bezbarwny oraz różnego rodzaju farby kryjące(Rale).Czy np.lakier bezbarwny można wykorzystać jako podkład?I co z przyczepnością powłoki lakierniczej?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
Urzadzenia lakierniczeKOMENTARZY: 5ODSŁON: 4416
jestenm w trakcie kupowania aplikacji lakierniczej, znajomy mi mówił o nowej techniologi LVLP - nie znalazłem nic na ten temat w lakiernictwie, czy ktos słyszał o tej technologii i gzie można kupic?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
wiosnaKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3994
wiosna
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
wyczytaneKOMENTARZY: 9ODSŁON: 4087
w jednym z numerów Lakiernictwa przem... wyczytalem, że farby sa pod ciągłym atakiem mikroorganizmów. W sumei to wiedzialem ze plesn moze szkodzić powloce malarskiej, ale ze bakterie, to nie wiedzialem.niesamowite, my ludzie wszystkie zwierzęta i farby:) mamy coś współnego, mysimy bronić i zabezpieczac się przed bakteriami
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
ochrona drewnaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3925
witam, szukam infromacji o tym jak ochronić drewno przed wilgocią. czy tutaj zna sie ktos dobrze na tym do. dzikuje za wszelka pomoc
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...