- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Aplikacja Wagner PPM-2161 problemy...ODSŁON: 6123
~ Rycerz;-) Dodany: ponad rok temu
Aplikacją Wagner model PPM2161 dość leciwa .Do tego podpięty jest pistolet WagnerPEM-C3.Mianowicie chodzi o precyzyjne ustawienie tego zestawu albo pluję albo zbyt mała ilość farby.Reguluję na bieżąco ilość farby kombinuję z powietrzem z dozującym również i fluidyzacją bo bardzo szybko robi się tzw. krater w pudle(regulować stół wibracyjny też próbowałem).Raz ostro dmucha farbę zejdę minimalnie z ustawieniami to jest ok za jakiś czas wcale nie leci i trza podkręcić a później już zaczyna pluć.Mam również inny zestaw Wagnera PRIMA EPG2008 i tu jest całkiem inna bajka wszystko jak należy i tak szybko nie robi się krater w pudle i równomiernie napyla farbę.Dodaję zdjęcie tego sprzętu z którym mam problem : http://fotozrzut.pl/zdjecia/2f6be0862a.jpg http://fotozrzut.pl/zdjecia/a11ede4e31.jpg
-
~ bartek 3 ponad rok temu Probowales na stole od nowszego podlaczyc reszte układu ze starej aplikacji tj. rurę pompę ❓ i później na odwrót na starym stole pompę od nowego i wykluczysz tym sposobem dobre elementy. Mogly Ci sie wytrzepać stopki wibracyjne od stolu i teraz plywaja zamiast amortyzować albo na samej rurze koncowka fluidyzacyjna sie przytkala i bardziej dmucha w jednym miejscu i zbryla reszte farby do okola. Ja osobiście popodmienialbym elementy i patrzył co sie dzieje:) pozdrawiamoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Rycerz;-) 2 ponad rok temu Ok będę tak próbował najprostszy sposób by sprawdzić.Ktoś może wie jak wygląda przegląd takiej aplikacji przez firmę,czy w niej są jakieś filtry elementy które się zużywają?czy tylko przemywają(przedmuchają)układ i na tym polega cała konserwacja sprzętu.Podkręciłem dziś stół wibracyjny bo sprawdzałem w nowszej aplikacji i mocniejsza wibracja była.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Rycerz;-) 1 ponad rok temu Podmieniłem inżektor z aplikacji nowszej Wagner epg 2007 zmiana jest,równomierniej proszek leci nie ,,pluję,, .Który powinienem mieć inżektor do tych starszych aplikacji PPM2161 bo są dwa rodzaje: -Inżektor proszkowy PI-F1 -Inżektor proszkowy PI-P1 u mnie w tych starszych aplikacjach zamontowany jest taki sam inżektor a w nowszej inny na którym lepiej sprawuje się starszy sprzęt.Szukałem jakiś oznaczeń by rozróżnić który jest PI-F1 a który PI-P1 ale nic nie znalazłem.Ten P1 F1 współgra z aplikacją która ma funkcje automatycznego oczyszczania resztek farby z inżektora więc myślę że ten w Wagnerze EPG 2007 właśnie taki jest.A w starszych mam założony ten PI-P1 dobrze kombinuje czy się mylę ?oceń komentarz zgłoś do moderacji