- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
AplikacjaODSŁON: 4981
~ xxx Dodany: ponad rok temu
Czy ktoś z was ma aplikator AP 300 firmy Romer z tego roku? Podobno te nowe pistolety co mają malują jak Gema
-
~ daro78 20 ponad rok temu a widziałeś żeby Chińczyk zbudował Mercedesa może za 10 lat ale reklama romera sprytna szacunoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ xxx i jeszcze jeden x 19 ponad rok temu Noooo! Widziałem na własne oczy! Nieźle wymiata! Malowałem ze dwie godziny, pokrycie super, wydajność-marzenie, prawie cały proszek (99%) na detalu. Patrzę a ja mam sprężone powietrze zakręcone. Normalnie Szok. Potem się okazało że o karton z proszkiem był pusty. A na końcu się obudziłem... :) Mam nadzieję że kogoś rozbawię jak i ja się rozbawiłem.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ maly 18 ponad rok temu Temat o aplikacjach Romer dopiero co się zakończył mogłeś tam napisać swoje pytanie. W aplikatorach Romer była zmiana pistoletów i pomp jak robiłem ostatnio zamówienie to mi proponowali ale czy lepsze nie wiem dla mnie stare są dobre.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ kiel 17 ponad rok temu A sony samsung i inne sprzęty gdzie są produkowane. Gema możne tez nie jest na chińskich częściach. Na jakim świecie żyjecie większość podzespołów elektronicznych powstaje w chinach tak samo podzespoły Romer Gema i Nordson. Mam dwie gemy starą i optiflexa oraz ap 300 romera wszystko maluje tak samo. Gema ładniejsza i na bajerze ale robi ta sama robotę.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ sab 16 ponad rok temu To już jest żalosne...niby sprytny próba reklamy aplikacji Romer. Jak wspomniał jeden z kolegow. Mercedes, BMW to nie Kia lub Indyjski TATA. MIMO ŻE TEŻ MAJĄ PO CZTERY KOŁA. Duże Polskie i zachodnie firmy nie dlatego płacą tyle pieniędzy za aplikację firm Gema, Wagner, Nordson - bo lubią przeplacac... ale bo wiedzą, że to co droższe na końcu wychodzi taniej i lepiej. Wiedzą, że jak płacimy za sprzęt 5 tys to dostajemy sprzet za 5 a nie za 20 tys. Bo w dzisiejszych czasach nie ma nic za darmo... A ktoś nam próbuje wciskać, iż ktoś jest tak wspaniałomyslny i za sprzet za 5 tys dostajemy sprzet za 20 tys! Chińczycy inaczej zrobią dla Mercedesa podzespoły i inaczej dla Kia, bo kontrole, wymagania, normy i najważniejsze - zapłata jest inna...oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ kiel 15 ponad rok temu A czy przypadkiem kupując kie w tym samym wyposażeniu co mercedesa nie zapłacisz taniej a jeździł będziesz w niewiele gorszym komforcie?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ sab 14 ponad rok temu Tym tekstem kolego rozwaliles system... Generalnie tonacy to i brzytwy się chwyta... ale cóż. Jeżeli sądzisz, że komfort jazdy, awaryjnosc itp obu marek jest podobna - brawo. Jak pisałem nieudolna próba reklamy sprzętu...Romer. Z Twoich słów wynika iż Kia rowna się Mercedesowi, a Romer Gemie... Czyli naiwni przeplacamy... a ilu tych naiwniakow...! Każdy kto zajmuje się malowaniem widział/ widzi roznice między starszymi i nowymi seriami produktów, oraz firm dostarczających chemie, farby ( lepsze, gorsze) itp. Roznice w JAKOŚCI. Firmy, Gema, Wagner, Nordson dlatego mają taka opinię gdyż przez lata wykazały roznice w swoim sprzecie i sprzecie innych firm. Roznice na swoja korzyść. Tym zbudowały sobie markę i reputacje. A nie wciskaniem ludziom tandety i kitu byle by wypchnąć produkt. Na końcu wszystko weryfikuje rynek, użytkownicy. I jak widzimy w dalszym ciągu weryfikują iż jednak Romer, NIE rowna się Gemie, Wagnerowi, Nordsonowi .oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ kiel 13 ponad rok temu Czy mercedes jest mniej awaryjny od innych to bym nie powiedział miałem 2 i nie bylem zadowolony teraz mam toyote i do warsztatu zaglądam tylko na zmianę klocków i płynów. Czy ty wogóle malowałeś kiedyś aplikatorem no bo co innego może robić aplikator niż malować stara Gema malowała ładnie wiec co więcej może robić nowa lepiej wygląda ma więcej bajerów i to tyle stara malowała i nowa maluje i ten nieszczęsny romer tez maluje.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Marys 12 ponad rok temu no nowe znaczy coś zmienili oprócz wyglądu, chociaz gema 2 lata temu zieniła bodajże jedynie wygląd aplikacji, jeśłi sie nie myle, ale już w tym roku, prezentowali to na targach w Poznaniu na Poligonie - gema ma innną zmianę, polegającą na możliwości szybszej zmiany koloru, widziałem na żywo, kilkanaście sekund i malujesz innym kolorem:)oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ maly 11 ponad rok temu Wydaje mi się ze temat był jak malują aplikatory a wy tu wypisujecie ze gema szybko zmienia kolor trochę odbiegacie od tematu. Kiel ma racje jeśli chodzi o samo nakładanie powłoki proszkowej znacznej różnicy nie ma jeśli chodzi o wygodę to Gema lepsza. Macie kolejna odpowiedz na wypociny o samochodach.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ rado 10 ponad rok temu jak dzieci!!! Nie wiem, czy to marna reklama firmy Romer. Sprawa wygląda bardzo prosto, nie masz kasy i masz mała lakiernię-kupujesz coś pokroju romera (maluchem do celu dojedziesz). Chcesz wydawac siano na bajery i jednak lepsza jakośc malowania-kupujesz coś z półki gemy. Ja nie kupiłbym ani jednego, ani drugiego. Jest cała masa dobrych sprzętów za 8000-9000zł, które łączą dobrą jakość z niewygórowaną ceną i niedrogim serwisem. Problem zaczyna się kiedy duża lakiernia potrzebuje automatów- tam na prawdę wychodzą różnice i wtedy nie ma miejsca na pozorne oszczędności-gema, wagner, nordson...i nic więcej!oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ xxx 9 ponad rok temu Tyle kłótni i nic sie nie dowiedziałem. Niestety na inny mnie narazie nie stać wiec jeśli tego nie kupie to będę musiał chwile poczekać zanim ubieram na coś lepszego. Jadę do nich do firmy przetestować go osobiście na co zwrócić uwagę jak będę nim malował ?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ daro78 8 ponad rok temu weż ze sobą alufelgę pomalowaną podkładem i srebrnym metalikiem oraz w woreczku transparent do felg jak pomalujesz tym transparentem wszędzie cienko i równo to kupuj jak nie to poszukaj najtańszej coronyoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Cerci 7 ponad rok temu Daro ma całkowitą rację. Położyć trzecią warstwę farby na feldze to wyzwanieoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ xxx 6 ponad rok temu Witam byłem w firmie romer i powiem tylko tyle ten aplikator poradził sobie z tą felgą bez żadnego problemu jak dla mnie to on jest świetny.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ maro 5 ponad rok temu xxx Zapewne nikt się nie domyślił, że jesteś z firmy ROMER i sam założyłeś wątek aby sobie wychwalać własne produkty... Żałosneoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ xxx 4 ponad rok temu Nie interesuje mnie co część z was myśli informacja raczej jest jako ciekawostka dla tych co poradzili mi wziąć felgę ze sobą.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Cerci 3 ponad rok temu Rozumiem, że felga była wcześniej pomalowana podkładem proszkowym i metaliczną bazą proszkową? Jaką grubość miała warstwa transparentu po wyjściu z pieca?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ xxx 2 ponad rok temu Podkład szary na to poszedł srebrny z brokatem z pulveritu i transparent z pulvera nie powiem wam jaka była grubość ale z pieca felga wyszła ładna, bezbarwny był ładnie gładko nałożony. Powiedzcie mi teraz jakiej firmy kupować farby ? Czy te którymi robiłem próby to dobre farby?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Cerci 1 ponad rok temu Zawsze sprawdzaj grubość. Jak malujesz felgę, to w zakamarkach zazwyczaj się kładzie góra 30-40 um, a na czole to i ponad 100 um. Przy niektórych farbach jest bardzo istotne, żeby grubość powłoki była równa.oceń komentarz zgłoś do moderacji