- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Bezbarwny piecowy na feldze wychodzi w morkeODSŁON: 5433
~ PROFIL Dodany: ponad rok temu
Maluje felgi alu piecowo, wcześniej najczęściej piaskując. Po pomalowaniu na czarno(z podkładem), maluje bezbarwnym i ten sieciuje sie jakoś morkowato (porowata struktura).Sam czarny przed lakierowaniem wychodzi ładny gładki. Kombinowalem na rozne sposoby i nie wiem jaka jest przyczyna. Raz felgi wyszly mi idealne z pięknie rozlanym bezbarwnym (Felgi kute, nie piaskowane, odpuszczone chemicznie, bez podkładu). Maluje Pilifarb Cieszyn.
-
~ rafal 6 ponad rok temu Mierzyłeś w tych miejscach grubość powłoki? Moim zdaniem za cienko pomalowane lakierem.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Profil 5 ponad rok temu Nałożyłem grubo lakieru bezbarwnego. A może jest to związane z tym że felga była piaskowana?? Najpierw położyłem podkład i przejechałem papierem 240 żeby było równo. Potem poszedł czarny, który wyszedł gładko. Na koniec ten nieszczęsny lakier bezbarwny, który powoduje, że powłoka jest w more.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Marcarr 4 ponad rok temu niema sensu dawać bezbarwnego zastosuj czarny poliester architektoniczny nie trzeba go lakierować a lakier odparza się od farbyoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ lakalum 3 ponad rok temu Jeżeli jest za grubo bezbarwnego to wychodzi mora. Możesz zastosować poliester RAL 9005 w pełnym połysku i masz problem z głowy.Dla zabezpieczenia przed korozją proponuje najpierw zastosować podkład antykorozyjny.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ orzel 2 ponad rok temu sprobuj alu.felge włozyc przed malowaniem do pieca na sucho wypal220 10min.i po ostygnieciu maluj bez podkładu.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ alan 1 ponad rok temu wypróbuj farbę IGP serii 8009 jest to poliuretan wymalowałem tego jakieś 700 kg grubość 70-90 mikronów farba musi być dobrze wygrzana co eliminuje efekt sieciowania warto dodać 5st.C i nawet 10 min.oceń komentarz zgłoś do moderacji