- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Czyszczarka do filtrów CleanPatron - jaka jest Wasza opiniaODSŁON: 2431
~ Andi Dodany: ponad rok temu
Witam, Stałem się posiadaczem czyszczarki do filtrów CleanPatron - /Edit/ i chciałbym poznać opinie o niej osób, które miały już przyjemność z niej korzystać.
-
~ Rycerz;-) 7 ponad rok temu Czy taka czyszczarka wyczyści nam filtr że można zastosować ten sam do różnych kolorów ?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Andi 6 ponad rok temu To już raczej pytanie do producenta. Ja maluję jednym kolorem - szczęście w nieszczęściu, w mojej opinii to zwykłe, pneumatyczne odmuchiwanie - ale chcę poznać opinię innych użytkowników.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Rycerz;-) 5 ponad rok temu Pytam z ciekawości choć raczej to nie możliwe tak dobrze wyczyścić filtr.Ja radzę sobie sprężonym powietrzem i jak się na bieżąco dba to nie ma problemu.Mogli by pomyśleć nad filtrem który zamiast spodu z pełnej blachy mógłby mieć np. z dziurkowanej wtedy strzelanie z filtrów lepiej zdawało by egzamin.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ kusper 4 ponad rok temu Ale jak z dziurkowanej blachy? Przecież wtedy wentylator w kabinie zaciągał by farbę i pięknie rozdmuchiwał po całej lakierni a to chyba słabo ;)oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Rycerz;-) 3 ponad rok temu Źle mnie zrozumiałeś chodziło mi o to by proszek spadał z filtra nie zatrzymywał się w podstawie .Główną zaletą maszyny czyszczącej jest to iż filtr mocowany jest w poziomie i proszek nie ma gdzie się zbijać a w kabinie mamy w pionie i większość zalega właśnie w podstawie.Tak sobie rozmyślam tylko nie znam dokładnej budowy filtra może jest nie wykonywalne inne rozwiązanie.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Andi 2 ponad rok temu Wszystko zależy od sposobu mocowania i miejsca użytkowania. Linia, którą ja użytkuję ma 16 filtrów macierzystych. Wszystkie są pionowego montażu, a te dolne zakończone są zaślepką z otworem. Mocowane są na lancach powietrznych, które wydmuchują farbę z filtrów i pozwalają na jej spadek do systemu odzysku. Wiadomo to nie jedyne rozwiązanie. Druga linia posiada system wibracyjny więc spód filtra w ogóle nie jest zabudowany. Farba podczas wibracji opada na sito. A co do maszyny czyszczącej wydaje mi się, że jej cena jest nie adekwatna do wykonania i działania.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ kusper 1 ponad rok temu Pytanie jaki jest sens tego. Rozumiem że filtrów nikt nie chce czyścić po to aby po malowaniu dajmy na to farbą czerwoną, malować farbą białą i starać się odzyskać farbę po malowaniu na biało. Normalnie wystarczy dobrze wytrzepać filtry i jakiś tam "odzysk" mamy jednak idealnie wyczyszczony filtr po założeniu z powrotem i tak zaciągnie w siebie tyle farby że to co wcześniej się odzyskało to siada w jego zakamarkach. Takie moje zdanie, dobrze trzepnąć 2 razy bo 3 to już samogwałt i ściągać ;)oceń komentarz zgłoś do moderacji