- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
ggrunt wodny pod proszekODSŁON: 3553
~ as Dodany: ponad rok temu
Słyszałem, ze niekiedy stosuje się grunt (wodny) piecowy nakładany natryskowo i dopiero na to lakier proszkowy - jaki to ma sens?
-
~ pulverpolska 4 ponad rok temu To nie ma żadnego sensu. Czy kromkę chleba smarujesz najpierw margaryną a na to dopiero masłem? Przyczepność farb proszkowych jest znacznie większa od farb wodnych. Dwie technologie w lakierni ( kabina mokra i kabina proszkowa.) Pod farby proszkowe zalecam tylko podkłady proszkowe. Jedyny wyjątek to "płynny cynk ZINGA" - do galwanicznej ochrony korozyjnej stali czarnej lepszej od ocynku ogniowego. ale on nie jest wodny tylko rozpuszczalnikowy.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ as 3 ponad rok temu może i nie ma sensu a może i ma. Np. Syntokor EPE i Fontecryl PP to właśnie są takie grunty i chyba się je stosuje. Czy to nie jest przypadkiem coś co ma być namiastką przygotowania chemicznego pod proszek?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ pulverpolska 2 ponad rok temu Kolego przeczytaj uważnie karty techniczne. Ten pierwszy to nie wodny tylko alkidowy na rozpuszczalnikach, nie ma dopuszczenia do proszków max temp 170 C i na dodatek CZERWONY. Połóż na to synu RAL 1021 . Drugi owszem wodny i do farb proszkowych ale wymaga piaskowania do Sa2,5 albo fosforanowania - czyli procesu który uważasz że jest substytutem. Do proszków mamy podkłady proszkowe!!! Jeśli dla ciebie to ma sens to tak rób dla mnie nie ma sensu a czytelnicy sami ocenią. Pozdrawiamoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ LaKiernik 1 ponad rok temu Może tu chodzić o wodne preparaty na bazie silanów/siloxanów. Po wypaleniu w warunkach zbliżonych do wypalania farb proszkowych tworzy się powłoka ceramiczna o własnościach antykorozyjnych i polepszająca przyczepność farby.oceń komentarz zgłoś do moderacji