• Reklama
    A1 - eko color 08.11-31.12.2023 Julian

Szukaj

Reklama
    B1 - konica minolta 18.02.2022-31.12.2024 Bogumiła

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • gwiazdki po podkładzieODSŁON: 2238
        ~ kdt Dodany: ponad rok temu

witam, na alufelgach malując farbą metaliczną robią mi "gwiazdki", po piecu znać te miejsca. wygląda to jakby elektryzowała się w tym miejscu farba. maluję starą gemą, na grubo nałożony podkład wyrównujący, obręcze były bardzo zmęczone po piaskowaniu. pomogło nagrzanie felgi w piecu do około 70 stopni, mały około 10 mikroamper, duża ilość proszku. wygląda na brak masy, jednak detal jest uziemniony. jest jakiś sposób aby tego uniknąć w przyszlości?

• ~ Rycerz;-) 3 ponad rok temu Dość gruba powłoka podkładu i zbyt duży prąd przy przemalowaniu i gwiazdki będą się robiły.Zmniejsz prąd i możesz przetrzeć wilgotną szmatką przed malowaniem u mnie to zdawało egzamin i nigdy nie malowałem na gorący detal.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ Rycerz;-) 2 ponad rok temu Dopiero doczytałem że prąd masz na minimum więc tu nic nie zdziałasz. Trybo pewnie nie posiadasz ?
    • ~ kdt 1 ponad rok temu nie posiadam, noszę się z zamiarem kupna:) muszę wziąć w ręce trybexa i pistolet z adalu, niestety mam już tak, że nie kupię nic zanim nie przetestuję.