• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 - konica minolta 18.02.2022-31.12.2024 Bogumiła

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • >>impregnowanie i kolorODSŁON: 3698
        ~ marek Dodany: ponad rok temu

witam, jestem tak zielony w temacie jak kolor impregnatu który właśnie kupiłem;-) ale do rzeczy-mam trochę desek do zaimpregnowania na działkę. robię z nich elementy, które będą miały kontakt z gruntem. poradzono mi w sklepie żebym kupił środek tytan barwiący na zielono. po pomalowaniu nie widać żeby to nawet był blady zielony... po moczeniu nawet 10h kolor niby zielony widać ale nierównomiernie. proszę was o radę-chciałem aby drewno miało kolory zielony i brązowy, równocześnie zeby było zabezpieczone od wilgoci. czy jest więc jakiś środek, który da faktyczny kolor i przy okazji zagruntuje? czy lepiej kupić np jakąś bejcę i dam na to właściwy kolor. pozdrawiam marek

• ~ marek 3 ponad rok temu nie dodałem - gdyby jeszcze te środki były ekologiczne to byłoby super.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ q 2 ponad rok temu jesli nie interesuje cię lakierownie to możesz zabezpieczyć remiczniedrewno i nastepnei nałożyć kilka warstw tego preparatu co zakupiłeś
    • ~ q 1 ponad rok temu z drugiej strony nawet jakbys zastosował lakier to jedynie zmniejszy intensywność wchłaniania wilgoci.mozesz zaimpregnoac drewno jakims silikonem