- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Łuszczenie lakieru bezbarwnego od krawędziODSŁON: 2063
~ Mariusz Dodany: ponad rok temu
Czy istnieje jakiś domowy sposób na łuszczenie lakieru przy krawędziach po niefachowej robocie lakiernika? Problem widać na poniższych zdjęciach. Wcześniej linia łuszczenia była bliżej listwy ale po polerce przeprowadzonej przez "fachowca" przy okazji robienia innych elementów linia łuszczenia oddaliła się od listwy. http://postimg.org/gallery/1nlu00awu/ Przymierzam się do woskowania samochodu. Przy okazji chciałem użyć politury, glinki, spodobał mi się również produkt Autoglym SRP. Jeszcze nie zdecydowałem się co do wyboru zestawu kosmetyków. Zastanawiam się czy uda się tego typu kosmetykami zamaskować łuszczenie czy też pogorszy to jeszcze sprawę. Na chłopski rozum wydaje się, że wosk zabezpieczy odrywanie się, ale nie wiem czy tak naprawdę będzie to mniej czy bardziej widoczne. Może istnieje jakiś inny środek, który może pomóc zamaskować to łuszczenie? Czytałem, że można zmatowić krawędzie wodnym papierem ściernym, "zamalować" lakierem bezbarwnym w sprayu i wypolerować. Nie wiem na ile to będzie rozsądne w moim przypadku i proszę o poradę. Odrywanie listwy w celu poprawek to chyba też byłaby grubsza akcja? Przed umyciem na myjni bezdotykowej było więcej łusek, które w trakcie mycia oderwały się i teraz nie wystaje to tak bardzo, jednakże wcale mnie to nie cieszy bo zapewne dalej będzie się łuszczyć i znikać po myjni bezdotykowej powiększając łysy obszar. Nie opłaca mi się oddawać drzwi do lakierowania, także jeżeli lakierowanie jest jedynym rozwiązaniem to proszę chociaż o informację jak to będzie wyglądać po nałożeniu kosmetyków.