• Reklama
    A1 - kabe

Szukaj

ReklamaB1 - EcoLine 04.2021-12.2024 Bogumiła

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • Malowanie na pomalowany elementODSŁON: 3177
        ~ neqsik Dodany: ponad rok temu

Witam, Co sądzicie o malowaniu elementu, który był malowany proszkowo - farba metalik. Bez piaskowania? Obecnie farba dobrze trzyma się podłoża, jedynie jest porysowana i chciałbym to poprawić. Zawsze przed malowaniem proszkowym piaskowałem powierzchnię, dlatego o to pytam. Wystarczy odtłuścić i mogę malować?

• ~ gość 4 ponad rok temu Witam! Nawet jak felga jest igiełka to delikatnie przelatuje piachem żeby zmatowic felge. Nie wiem czy to dobrze ale wydaje mi sie, że jednak troche lepiej proszek trzyma nieregularnej powierzchni zwłaszcza, ze stara powłoka była narazona na czynniki atmosferyczne. Na upartego nie ma problemu proszek na proszek jeśli powierzchnia idealna podobnie jak przy kładzeniu kolejnych warstw sie zachowa. Dla pewności poczekaj na opinie fachowców. Pozdrawiam
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ Rycerz;-) 3 ponad rok temu Jeśli dobrze trzyma się pierwotna farba to tylko niedoskonałości bym zmatowił i nie ma problemu przy ponownym malowaniu.Jeśli kolory się nie będą gryzły bo takie kłopoty też mogą wystąpić(u mnie głównie fiolet ciężko było przemalować).Dobrze jest przetrzeć detal wilgotną szmatką ładniej się przemalowuje bez problemów z łapaniem itd.
    • ~ hasynt 2 ponad rok temu U mnie występowały przebarwienia na malowaniu na RAL 2011 ( 4 elementy które pół roku wcześniej malowałem miały przebarwienia - 11 elementów nie miały) w innych przypadkach nie było problemu - przed przemalowaniem przecieram rozpuszczalnikiem w celu odtłuszczenia.
    • ~ gosc 1 ponad rok temu Panowie malowalem na 9005 mat 5010 w polysku I wychodzi tak jakby ocynk odgazowywal takie kraterki nierownosci a na froncie detalu normalne zmarszczki nawet nie wiem do czego to porownac... Obie farby poliester 180 na 15min tej samej firmy. Normalnie die zawiodlem a liczylem ze odtluszczenie I przetarcie mokra szmarka wystarczy. Zostalo piaskowanie I poprawka. Pozdrawiam