- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Malowanie Proszkowe Dielektryków ODSŁON: 3795
~ Rycerz;-) Dodany: ponad rok temu
Witam!Chciałbym się dowiedzieć jakie są możliwe sposoby malowania proszkiem dielektryków.Czy jest ktoś co ma doświadczenie z takim malowaniem ?Chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej w tym temacie ?
-
~ pulverpolska 5 ponad rok temu Witaj Rycerzyku, "Temat rzeka" - ja sie na tym wogóle nie znam ale pistolet TRYBO albo CORONA ze stabilizacją prądu 5uA - jakie marki to robią mogę podać na maila - bez samoreklamy. Każdy dielektryk inaczej: -jednolite np szkło -porowate np ceramika -prasowane np MDF HDF - tworzywa sztuczne Polimery Jak chcesz dokładniej ze zdjęciami to wiesz jak mnie znależć.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ pulverpolska 4 ponad rok temu Rycerzyku za bardzo kombinujesz. Warunki są dwa. 1/ Temperatura mieknięcia tworzywa sztucznego musi być niższa od temperatury wypalania farby. Tabelę znajdziesz w googlach. Niestety najpopularniejsze tworzywa do wtryskarek czyli polietylen i polipropylen mają bardzo niską temperaturę miękniecia więc od razu odpadają. Popatrz na poliamidy- tanie, można toczyć i frezowac i temp mięknięcia ponad 200 C. 2/ Malowanie proszkowe pistoletem TRYBO lub CORONA z prądem 5-10 uA. Bez problemu położy proszek bez żadnych sztuczek. Mogę ci przesłać zdjęcia malowanego poliamidu i flaszek szklanych po dobrych koniakach. Cześćoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ pulverpolska 3 ponad rok temu Oczywiście temperatura mięknięcia wyższa od temperatury wypalania - bo za chwilę mnie zlinczująoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ MUh76g 2 ponad rok temu Dzięki możesz mi przesłać przykłady malowania,jakieś info na ten temat na adres:dam3012@wp.ploceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Rycerz;-) 1 ponad rok temu Dzięki możesz mi przesłać przykłady malowania i jakieś info na ten temat na adres:dam3012@wp.ploceń komentarz zgłoś do moderacji