- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
maskowanie elementowODSŁON: 2243
~ gosc Dodany: ponad rok temu
Witam‼ prosilbym a przedstawienie środków i metod maskowania elementow których nie powinno sie malować czyli np miejsca pod lozyskowanie pod supporty w ramach rowerowych motocyklowych itp znalazlem kilku producentów taśm maskujacych ale wole polegać na opiniach kolegow z branży. Pozdrawiam
-
~ Rycerz;-) 1 ponad rok temu Używam kapsli,korków,rurek itd. wykorzystuję różne rzeczy dostępne w firmie bywa że też taśmę papierową malarska(nic się z nią nie dzieje w piecu) :) jedynie po wypaleniu trochę dłubaniny jest by ją poodrywać .Resztą zabezpieczeń się nie przejmuje iż zaraz po malowaniu wyjmuje je przed wygrzewaniem.Ja używam rzadko zabezpieczeń do malowania i wystarczają mi takie pomysły,jeśli masz większe zapotrzebowanie to jest sporo już dostępnych np. silikonowych zabezpieczeń różnego typu wedle swoich potrzeb.Ze swojego doświadczenia polecić mogę korki stożkowe gładkie iż są bardziej uniwersalne niż konkretne pod dany gwint i jeśli masz taką możliwość to zawsze wyjmuj zabezpieczenia przed wypalaniem mimo iż wytrzymują temperaturę to później jest kłopot z ich czyszczeniem .oceń komentarz zgłoś do moderacji