• Reklama
    A1 - kabe

Szukaj

Reklama
    B1 - IGP 2024 Julian

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • mocowanie felg do malowania ODSŁON: 4410
        ~ zenek Dodany: ponad rok temu

witam, za co wieszacie obręcze aluminiowe do malowania. sam łapię drutem wiązałkowym, razy dwa i to na haczyk, ale zawsze zostają nierównomierne ślady. klienci zwracają na to uwagę. myślałem o wytoczeniu sworzni, z jednej strony zakończony byłby hakiem, a z drugiej gwintem. przekładał bym go przez wentyl i zabezpieczał jakąś śrubą czy tulejką. jednak aluminiowe felgi w tym miejscu są bardzo cienkie, boję się, że niektóre by pękały. jak Wy to robicie?

• ~ bartek 13 ponad rok temu Witam. Pręt 8mm wygięty ladnie na końcu w eskę dość dlugi żeby ładnie sie chwytalo i odwieszalo z drugiej strony gwint m6 i nitonakretka tez m6 idealnie pasuje w wentyl i pewnie trzyma koszt 40gr sztuka co malowanie nowa zero problemów z uziomem bo haka nie pomalujesz tak daleko i felga pieknie stoi. Cykne fotkę przy czasie. Pozdrawiam
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ Lakiernik 12 ponad rok temu u nas sa sruby m8 czy m6 przewiercone w poprzek, wkladamy w miejsce po zaworku i przekladamy drutem
    • ~ Rycerz;-) 11 ponad rok temu Ja maluję na zwykłym haczyku u góry mniejsze wygięcie na dole większe i haczę za otwór centrujący hak musi być dość długi coś 30-35cm też kombinowałem z tym zawieszaniem ale nic lepszego nie wymyśliłem.Czekam na fotki od bartka może lepszy patent.
    • ~ krystal klear 10 ponad rok temu Ewentualnie zawieszka dwu częściowa czyli krótka śruba oczkowa, najlepiej zakrzywiona ok. 45 stopni, wkładana gwintem do miejsca na zawór. Po przełożeniu przez dziurkę, na gwint przychodzi śrubka nakrętka (zwoje gwintu nie mogą wystawać za śrubę, inaczej występuje problem z odkręcaniem po malowaniu). Do drugiego końca tj. za oczko podwieszamy hak.
    • ~ bartek 9 ponad rok temu Takie cosik sobie zrobiliśmy jak dla mnie bardzo przyjemnie sie z tym pracuje. http://postimg.org/image/gus6w... http://postimg.org/image/uoic3... http://postimg.org/image/i1pgc...
      oceń komentarz komentarz zgłoszony do moderacji
    • ~ krystal klear 8 ponad rok temu dobre, masz na to patent?
    • ~ bartek 7 ponad rok temu Godzinka zabawy z imadlem do tego kilka walkow żeby ładnie podoginac na okraglo i gotowe. Pierwsze wychodzily paskudne ale te jak widac fabryka :) troche praktyki i zrobisz identyczne :)
    • ~ krystal klear 6 ponad rok temu chodziło mi o to, że to dobry sposób i należy opantentować :) kupuję materiały i robimy.
    • ~ zenek 5 ponad rok temu krystal, musisz przeginać oczko w drugą stronę, wtedy nie będziesz musiał martwić się o patenty:) bartek, niezłe, podoba mi się. o taką odpowiedź mi chodziło:)
    • ~ bartek 4 ponad rok temu Dlugo sami szukaliśmy dobrych zawieszek do felg i nikt nie ma żadnych ciekawych w ofercie wiec metoda prob i błędów powstalo takie cudo. Naprawde polecam :)
      oceń komentarz komentarz zgłoszony do moderacji
    • ~ Rycerz;-) 3 ponad rok temu Wygodnie Ci się maluje w takiej pozycji bo ja lubię jak felga jest lekko pochyło lepiej widoczne są zakamarki.Też strzele zdjęcie jak to u mnie wygląda.
    • ~ Maćko 2 ponad rok temu Haczyk haczykiem ,ale jakie dokładne przygotowanie felgi szacunek :)
    • ~ bartek2 1 ponad rok temu Bartek a mógłbyś pokazać fotkę jaki ślad jest po tej zawieszce ? pozdrawiam