• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2024

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • Pistolet - ROMER cczy DUREXBIS ??ODSŁON: 3319
        ~ pgj1213 Dodany: ponad rok temu

Witam Nosze się z zamiarem otworzenia lakierni proszkowej. I teraz niestety przyszedł nieco dylemat. Na zakup aplikatora mam około 3 tysiące złotych i zdaje sobie sprawę że nie kupie za to Gemy czy Nordsona. Lakiernia w okolicy która się likwiduje obok mnie ma do sprzedania 2 aplikacje: 1 DUREX APX-3m (2012r) 2 ROMER AP-300 Exclusive (2012r) Obie w cenie około 3 tysiące złotych. Pytałem o możliwość sprawdzenia ich ale niestety sprzedali już piec i nie miałbym gdzie wypalić farby. Zostaje jeszcze możliwość zakupu jakiegoś pistoletu TRYBO lecz z tego co czytałem jest problem z lakierowaniem metalikami a przyznam się że chcę otworzyć usługową lakiernie i nastawiam się w dużej części na lakierowanie felg samochodowych. Co możecie mi doradzić? A może ktoś z Was ma na sprzedanie aplikator do 3,5tysiąca złotych - proszę o kontakt. Z góry dziekuje za jakąkolwiek pomoc. Pomyślności w 2016roku

• ~ maly 4 ponad rok temu Jeśli chodzi o durex to ta firma już chyba nie istnieje tak więc zapomnij o częściach zamiennych, poza tym ich aplikacje elektro nie były zbyt udane. Masz dwie opcje albo wytestujesz sobie aplikacje u osoby która je sprzedaje bo nie musisz wygrzewać elementu wystarczy ze nałożysz proszek i będziesz widział jak malują lub spróbuj zadzwonić do romera może mają jakiś stary model na handel, wiem ze kiedyś można było zdać stary sprzęt u nich i wymienić na nowszy ze sporym rabatem wiec chyba nie wyrzucali ich na złom
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ krystal klear 3 ponad rok temu Większość bondowanych metalików pracuje bez problemu na tribo/coronach, więc tym się specjalnie nie sugeruj. Jednak bym sprawdził te pistolety po wypaleniu; jeśli kryją kolejne powłoki to ok; pamiętaj, że jak chcesz robić felgi to rzadko kiedy skończysz na jednej warstwie, a niektóre wzory obręczy mogą Cię mocno doświadczyć. Sprawdzony pistolet to połowa sukcesu, więc trzeba go kupić z głową. Jeśli masz blisko proszkarnię to popytałbym tam o ewentualne testy Twojego sprzętu, nawet za drobną opłatą..Inne wyjście to zapukać bezpośrednio do producenta o second hand, tak jak sugerował to kolega. Znam przypadki gdzie bardzo dobrze sprawdzają się przy malowaniu felg starsze modele topowych marek jak i tribo. Musisz spróbować.
    • ~ bartek 2 ponad rok temu Jak znajde numer do faceta pod częstochową to Ci podeśle. Handluje w dużej mierze chińczykami ale pierwszą aplikacje kupiłem u niego bo zaczynał od serwisu i ma często uzywane gemy na stanie i powiem Ci, nawet używana markowa aplikacja bedzie malowała lepiej od reszty... sa wyjątki ale żadko. Przeszukaj internet gemy pgc1, nordson nawet econocoat nie wspomne już o surecoucie bo mam taki w rezerwie tez za śmieszne pieniądze kupiłem w zeszłym roku. Poszukaj i kup raz a dobrze zawsze bedziesz miał części jak nie w serwisie to na necie. Malujesz za tyle za ile masz aplikacje. pozdrawiam
    • ~ pgj1213 1 ponad rok temu bartek - byłbym wdzięczny za te dane: tu mój mail: php_gold@onet.pl
      oceń komentarz komentarz zgłoszony do moderacji