• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 - emptmeyer 28.05-31.12 Julian

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • podstawy lakierowaniaODSŁON: 2850
        ~ Legwan1989 Dodany: ponad rok temu

Witam wszystkich! Planuje renowacje motoroweru Romet Ogar 200. Między innymi chciałbym położyć nowy lakier. Pytając u lakiernika zrobiłby mi to cenie około 500 zł. Zastanawiałem się czy nie podjąc sie samemu takiej roboty. Mam dostep do spręzarki i pistoletu. Jakie farby są potrzebne by nałozyc taki lakier jak jest na autach?

• ~ mały 3 ponad rok temu Podkład samochodowy baza bezbarwny Jeśli lakierowałeś już kiedyś pistoletem to możesz próbować sam jeśli nie to nie polecam. ta cena 500 zł jest za wszystkie elementy?
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ Legwan1989 2 ponad rok temu Te czesci które oryginalnie były lakierowane/w kolorze czyli rama błotniki, bak i kilka drobnych elementów. Chciałem zastosować jakiś czerwony metalik, więc do tego musi być jakas specjalna baza ?
    • ~ maly 1 ponad rok temu Baza to jest farba czyli w twoim przypadku czerwony metalik. Możesz spróbować kupić bazę w sparyu wygodniejsza ale mniej wydajna nie polecam tylko bezbarwnego dużo lepszy jest ten z pistoletu. Ogólnie to możesz sobie skoczyć na mieszalnik samochodowy tam ci powinni doradzić środki i pomóc jeśli chodzi o wiedzę teoretyczną.