• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2024

Forum

Dział

Wątek

• ~ pulversulejowek 11 ponad rok temu adi potwierdz ze to nie ja sam sobie wpisałem wątek - to dla podejrzliwych. Myślę że poszukujesz efektu: - farba black chrome - czarny chrom - dark chrome efekt ze zdjęciami można zobaczyć na allegro po wpisaniu tych słów kluczy.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ kumaty 10 ponad rok temu kumaty,( 10-04-2013 22:29:12 ) treść została usunięta z powodu nadużyć i obraźliwych treści. ADMIN
    • ~ Janek 9 ponad rok temu Ja ostatnio kupiłem farbę TIGERa, jestem bardzo zadowolony z efektu.
    • ~ kumaty 8 ponad rok temu kumaty,( 11-04-2013 23:XX.XX ) treść została usunięta z powodu nadużyć i obraźliwych treści. ADMIN
    • ~ Admin 7 ponad rok temu Kumaty proponuje baczniej dobierać słowa. Doceniamy Pana wpisy, które nie są przesycone nienawiścią tylko rzetelnymi informacjami. Można się wypowiadać jednocześnie przypominam, że forum służy do wymiany doświadczeń a nie wyrażania opinii na temat innych osób, które mogą naruszać prawa tych osób.
    • ~ kumaty 6 ponad rok temu Rozumiem.Tylko pulverpolska ma prawo na tym portalu reklamowac swoje produkty,inni od strzału są eliminowani.Wniosek jest jeden.Są to dwie bardzo dobrze ze sobą współpracujące firmy.
    • ~ kumaty 5 ponad rok temu Witam kolegów lakierników.Mam pytanko.Która firma sprzedająca farby proszkowe pobiera opłaty za konfekcjonowanie,czyli odważenie z kartonu np.5kg?
    • ~ nnnn 4 ponad rok temu Kolego myślę, że każda normalna firma powinna pobierać opłaty za konfekcjonowanie (większość tak robi), nie ważne czy 2, 5 czy 10 kilogramów. Jest to dodatkowa praca, która zajmuje 15-20 minut + koszt opakowania. W czasie 15 -20 minut można przygotować do wysyłki kilka zamówień do kilku rożnych klientów na pełne kartony. Dziwne jest czasem, że klienci obruszają się za dodatkowy koszt (przeważnie najmniejsze dziadowskie firmy)i chciały by otrzymać farbę konfekcjonowaną np w ilości 5 kg w cenie pełnych opakowań. Tak jak lakiernik musi inaczej wyceniać koszt pomalowania ramy rowerowej dla "Kowalskiego", a inaczej np. pomalowanie iluś tam m2 . Czas pomalowania przygotowania i pomalowania iluś tam m2 jest niewiele większy niż pojedynczej ramy rowerowej, a zarobek znacznie większy. Reasumując aktualnie praktycznie wszystkie firmy kasują dodatkowo za konfekcjonowanie, a te które tego nie robią to się z tego wyleczą jak policzą ile na tym tracą pieniędzy - tak zgadza się tracą (przygotowanie 10 wysyłek farb konfekcjonowanych = około 2 - 2,5 godzin pracy jednej osoby i sprzedaliśmy całe 50 kg, sprzedając po pełnym kartonie farby dla 3 rożnych klientów - sprzedajemy 60 kg farby = przygotowanie trzech wysyłek zajmie max 20 minut). Wracając dokładać do interesu mogą jedynie desperaci.
    • ~ adi 3 ponad rok temu wszytko fajnie brzmi tylko pojawia sie 1.problem klient na szpan i jego nie interesuje ze trzeba doplaczac do rozdzielenia farby ale przyznam koledze kumaty racje!!!współpracuje pare lat z paroma firmami farb i żadna nie woła sobie kosztów dodatkowych do farby są wyjścia 2 niektórzy sprzedają nawet po 1kg bez zmain kosztów a nie którzy paczka 2.5kg to rozumiem ale żeby nie wysłać żadnej próbki i na dodatek ralownik cena wyszana z palca to jest przegiecie final jest 1 tandeta farba a handlarz jest wałem!!!pozdrawiam prawdziwych fachowców
    • ~ Marys 2 ponad rok temu kolego adi przeczytaj zanim coś zamieścisz, bo ciężko zrozumieć o czym piszesz, nie mówie o polskiej czcionce, bo to prawie wszyscy tak piszą, ale o co Ci chodzi??? powiedz z jakiej lakierni jesteś, bo zchęcią bym to potwierdził co piszesz i od jakich dostawców kupowałeś takie partie po 1 kg bez dopłat. Ja Ci mówie, że sa dopłaty za takie zmniejszane ilości farby. Najczęściej firmy tak robią w przypadku mniejszych klientów.A próbki to załatwiajcie sobie od handlowców, którzy was odwiedzają, jak zmieszczą do swych osobówek tyle kartonów dla każdego:)
    • ~ matti 1 ponad rok temu no wiem. Jak dla mnie wszyscy doliczają za rozważanie. No chyba, że klient jest dobry, robi obrót to wtedy można robic wyjątki. Trochę nie kumam zamiłowania do RALowników. Wszystkie i tak drukowane w najwyżej 2 firmach więc i tak nijak się mają do oferowanych farb.