- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
problem z ocynkiemODSŁON: 13482
~ orzel Dodany: ponad rok temu
witam pomalowałem brame ocynkowana czarnym matem 9005 z cws,około 6mscy temu dzis wrociła farba schodzi była chemia czas wypalania ok.peka jak sucha iw płatach odpada ,jak ostatecznie ja usunac i zabez.brame przed ponownym malowaniem ,czy jest podkład ocynk na ocynk .pozdro.
-
~ rafal 16 ponad rok temu Ta 9005 to był poliester, czy mieszanka? Bo może to było powodem, że odpada.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ LaKiernik 15 ponad rok temu Z opisu wyglada jakby farba nie była dostatecznie usieciowana. Zakladam, ze byla ona w wersji na powierzchnie ocynkowane. Moze podpowie Ci cos technolog- kom: 604463979oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ orzel 14 ponad rok temu był to poliester z cws z qualicoutem.bardzo duzo tej farby uzywam .pekała duzymi płatami i odchodziła pod wpływem odmuchania sprezonym powietrzem.moze przepaliłem w piecu ,lecz czy to jest mozliwe???oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ LaKiernik 13 ponad rok temu No to moze po prostu omow to z cws. Daj im szanse!oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ kura 12 ponad rok temu Farba odchodząca płatami jest cząsto dowodem na: 1.brak przyczepności z podłożem- problem z odtłuszczaniem 2.niezakończony proces sieciowania spowodowany zbyt krótkim czasem wypalania w piecu. Producent farb sugerując temperaturę procesową np. 180C/10 minut ma na myśli temperaturę jaka musi osiągnąć detal w podanym czasie a nie czas przebywania w piecu w temperturze 180 C. Sugeruję kontakt z producentem. Tel.- CWS 061 816 47 89oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ aha 11 ponad rok temu a moze to byc także problem z ocynkiem , moze ktos polozyl ocynk na ocynk bo byly bledy w produkcji i tamten sie nie trzyma, bez badan pod mikroskopem sie nie obedzieoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Marcarr 10 ponad rok temu Witam miałem taki przypadek 2 razy teraz wszystko delikatnie piaskuje rozgrzewam piec i wygrzewam ogrodzenia od 38 do 50min w zależności od ilości ocynk ma słabą przyczepność do farby A jak ty przygotowałeś ocynk?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ cws 9 ponad rok temu Witam Pana, jestem przedstawicielem producenta farby. Bardzo proszę o przesłanie kontaktu do Pana na adres e-mail: cws.celinski@op.pl lub o kontakt telefoniczny pod nr.: 502 213 102. Z poważaniem Przemysław Celińskioceń komentarz komentarz zgłoszony do moderacji
-
~ orzel 8 ponad rok temu witam ponownie wszystkich.brama od ktorej historia sie zaczela jest juz u klienta po raz drugi?wypiaskowalismy ja i zabezpieczylismy pod.anty.kor.lecz po wypaleniu widoczne byle tzw.mapy i skałki ktore przy podwarzaniu ich nozykiem odchodzily od stali oczywiscie byly to pozostalosci cynku i ołowiu .jak sie dowiedzialem ocynkownie dolewaja cieklego pb do kadzi w celach oszczednosciowych i wten sposob my trafilismy na produkt szybki i jeszcze szybszy do zapomnienia,polecam chemie z firmy kluhe z poznania .pozdrawiam.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ anna 7 ponad rok temu Wszystkie posty to autoreklama dystrybutorów preparatów i farb, a sprawa jest prosta. Ocynk, zarówno galwaniczny jak i ogniowy, należy przed malowaniem wygrzać 1 - 2 godziny (zależnie od grubości podłoża stalowego)w temp. min. 10 stopni C wyższej od temperatury utwardzania farby proszkowej. Oczywiście powierzchnia ocynkowana powinna być przed wygrzewaniem dobrze odtłuszczona.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Marcarr 6 ponad rok temu czy wypalanie farby na ocynku w 230 c zwiększy przyczepność farby do ocynku bo z tego co mi wiadomo nie każda malarnia stosuje chemie lub piaskowanie malują świeży ocynk i im farba nie odpadaoceń komentarz komentarz zgłoszony do moderacji
-
~ ocynk 5 ponad rok temu widziałem jak biorą prosto z kosza ocynkowane detale i od razu malują , farba nie odpada jak oni to robiąoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ malarka 4 ponad rok temu cześć, dajcie namiary na te ocynkownieoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ apacz 3 ponad rok temu 1. Farba nie odpada z ocynkowanego detalu, tylko ocynk odgazowuje w piecu i tworzą się tzw. "kraterki" na detalu. 2. Są specjalne farby do malowania detali ocynkowanychoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ ocynk 2 ponad rok temu kraterki się robią czasami jak jest zła jakość ocynku ale oni malują na nieumyty ocynk, który jest przecież tłusty a farba trzyma i to jest ciekaweoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ kolor 1 ponad rok temu Ocynk galwaniczny nie jest tłusty bo jest po płukaniu i wysuszeniu. Żeby uniknąć kraterków należy go wypalić w 200C przez ok 10-15 min. Sam często maluję ocynk bez mycia i farba się trzymaoceń komentarz zgłoś do moderacji