• Reklama
    A1 - kabe

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2024

Forum

Dział

Wątek

• ~ pulversulejowek 12 ponad rok temu Nie ma prostej odpowiedzi na tak postawione pytanie. Proces przygotowania powierzchni dopasowuje sie do profilu wymalowań, rodzajów metali,dostępności powierzchni w lakierni, wymogów antykorozyjności, energochłonności , ekologiczności - czyli dobiera indywidualnie dla każdego klienta. Mnogość producentów i ich produktów pozwala spełnić większość oczekiwań lakiernika, poczynając od najprostszych preparatów do ręcznego przecierania aż do automatycznych linii 6-7 operacyjnych. Potrzebujesz szczegółów -napisz maila do mnie lub zadzwoń.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ rado 11 ponad rok temu chyba jednak musisz bardziej sprecyzować co chcesz obrabiać. Wtedy na pewno dostaniesz na tym forum parę ciekawych wskazówek
    • ~ Hyży 10 ponad rok temu Witam Ponownie, jest całkowicie nowy w tym temacie wiec każda wskazówka jest dla mnie bardzo cenna. Zamierzam otworzyć Malarnie Proszkową, piec plauje 6m powierzchni roboczej. Może inaczej jakie są sposoby przygotowania powierzchni w takiej lakierni i który jest najlepszy. Czy musze posiadać system wanien, czy jest inny sposób?
    • ~ Hyży 9 ponad rok temu Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda proces przygotowania powierzchni pod malowanie.Czy powinna to byc myjka tunelowa, czy system wanien, czy też na początek wystarczy karcher HDS i wanny z płyt PE. Zastanawiam sie też, jaką firme wybrać do postawienia lini produkcyjnej.Prosze o opinie na temat firmy ROMER oraz EKOMAL.
    • ~ rado 8 ponad rok temu co do firm to zdecydowanie ta druga, co do chemii...to naprawdę temat rzeka. Wszystko zależy co chcesz lakierować. W wielkim skrócie, wygląda to tak: zanurzenie-fajne, tańsze w produkcji, ale wymaga wieszego reżimu, dbania o czystość kąpieli. Niestety przy brudnej kąpieli, bedzie wyciągał film tłuszczu wraz z detalem. Tego problemu nie masz w myjkach natryskowych, niestety droższych. Każde rozwiązanie od Kaerchera do myjki wielostrefowej ma swoje wady i zalety. Naprawdę to temat rzeka, wszystko zależy od rodzaju przygotowywanej powierzchni, gabarytów itp,itd. Jeśłi podasz maila wyślę parę namiarów.
    • ~ Hyży 7 ponad rok temu hyzol5@wp.pl, dziękuje za pomoc
    • ~ XL 6 ponad rok temu Odważna decyzja. Jeżeli coś produkujesz i chcesz lakierować, lub jeżeli Masz klienta, który zobowiązuje się np.przez 3 lata dostarczać towar do lakierowania to ok. W innym przypadku nnim zorientujesz się na czy to polega, będzie już pozamiatane.Zysk wezmą: Producent lakierni Producenci farb Producenci chemi. Piszesz że nie masz żadnego doświadczenia? A na ekperymenty klient Ci nie pozwoli.
    • ~ pulversulejowek 5 ponad rok temu Kolego Hyży nie słuchaj -do odważnych świat należy. Gdyby to była prawda czym cię straszy XL to już dawno większość lakierni by nie istniała a jakoś ich przybywa więc kierunek jest dobry tylko odważniej pisz i pytaj.
    • ~ XL 4 ponad rok temu Nie mam najmniejszego interesu w straszeniu i w tym czy kolega Hyży będzie malował, czy też nie.A Pan Panie Heniu??? Grunt już Pan przygotowuje???
    • ~ Hyży 3 ponad rok temu Nikt niemówi że będzie łatwo, ale do tematu podchodze dosyć konkretnie,znam sie na malowaniu, tyle że niemiałem doczynienia z procesem malowania proszkowego.Napewno będe robił kurs malowania proszkowego żeby dowiedzieć sie wszystkich ważnych żeczy. Do "pulversulejowek" mam kilka pytań, jeśli to możliwe to prosze o kontakt na maila hyzol5@wp.pl pozdrawiam
    • ~ Andrzej 2 ponad rok temu Proszę o telefon od pulversulejowek bo tez mam tu interes. mój numer to 664982745
    • ~ maciek 1 ponad rok temu Hyżu i jak ruszyłeś juz z tematem? pytam bo śledziłem twój temat i jestem ciekawy czy