• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 - IGP 2024 Julian

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • rdzewienie felgODSŁON: 3724
        ~ Pawel Fg Dodany: ponad rok temu

Witam. Maluje proszkowo felgi samochodowe i czasami mam taki problem ze np. 3 felgi na 10 zaczynaja rdzewiec nawet juz po 4 miesiacach. Moze ktos mi powiedziec dlaczego tak sie dzieje? w czym tkwi problem. Felgi sa piaskowane nasteonie odtluszczane benzyna ekstrakcyjna i malowane. Podklad, metalik i na koniec transparent kazda warstwa jest wygrzewana 25 minut.

• ~ wheels 4 ponad rok temu Odpowiedz jest prosta. Malowanie farbami to tylko ochrona barierowa bez względu ile warstw położysz a każdy brak szczelności lub jej uszkodzenie to początek korozji podpowłokowej. Felga stalowa ma takie miejsce gdzie nigdy nie było farby a przy montażu często dodatkowo uszkodzą powłokę w okolicy śrub, otworu na piastę lub rant i korozja gotowa.Ja stalówki maluję tylko dwiema warstwami i nie korodują.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ ken 3 ponad rok temu kolego my malujemy stalowe na ciepło podkład wiadomo przy fartuchu ciezko domalowac i kolor na spokojnie narazie nic nie wraca
    • ~ Rycerz;-) 2 ponad rok temu Z felgami stalowymi jest problem iż są złożone z dwóch elementów blacha jest zawijana i spawana .Co za tym idzie występuję szczelina gdzie w 100% się nie dopiaskuję.Po pomalowaniu pojawiają się ,,szczeliny,,(bąble powietrza) korozją ma wtedy pole do popisu .Ja po pomalowaniu stalówek zalecam by szczelinę wypełnić np. silikonem .
    • ~ SanatoriumFelg 1 ponad rok temu Witam. Ja stosuje preparat firmy APP R STOP. Maluje nim cala felge stalowa pedzelkiem na dzien przed lakierowaniem bo musi dobrze wyschnac. A potem podklad na goraco i kolor i bezbarwny na wierzch .