- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
RomekODSŁON: 3594
~ myjnia natryskowa vs ultradźwiękowa Dodany: ponad rok temu
Witam. Jak uważacie, czy do mycia elementów wielkości max 1,2x0,7x0,5 o nieskomplikowanym kształcie i bez zakamarków, ale o dość dużym zanieczyszczeniu będzie lepsza myjka natryskowa czy ultradźwiękowa?
-
~ krasny 8 ponad rok temu jak nie podasz szczegółów jakie zabrudzenia jaki materiał to trudno coś radzić ale od razu sam pomyśl. Myjkę natryskową jednooperacyjną dwu lub trzy zabiegową na takie detale zbudujesz sam za 2-3tys zł Myjka ultradzwiękowa na ten wymiar kosztuje kilkanaście tys zl to chyba kończy temat Romek.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Romek 7 ponad rok temu 2-3 tys? hmm to tanio, sama pompa moze troszke kosztowac. Detale sa zanieczyszczone glownie tluszczem i maja bardzo male ogniska rdzy, chodzi mi głownie os ile czyszczenia, czy jest to porownywalne czy rzeczywiscie myjki ultradzwiekowe sa az tak doskonale jak to co niektórzy sie chwalą?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ nnn 6 ponad rok temu najlepiej jak admin usunie ten cały niezrozumiały wątek a kolega Romek wpisze od nowa temat prawidłowo i wyjaśni czy pisze doktorat o sile czyszczenia czy ma coś do pomalowania i chce to odpowiednio przygotować podając wszystkie szczegóły.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Romek 5 ponad rok temu Detal malowany : Skrzynka z blachy czarnej max 1,2x0,7x0,5 (czasem ocynkowane) Zanieczyszczenia: tłuszcze (takie jak to zwykle występują na blasze jak się ją kupuje od dostawcy), lekka rdza Przygotowanie powierzchni: Mycie z fosforanowaniem Malowanie: lakier proszkowy, poliesteroceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Kirk 4 ponad rok temu Fosforanowanie nie usunie Ci korozji wżernej, a wnioskuję, że tak można interpretować te "małe ogniska". To tak poza tematem. A jeśli detale są mocno zabrudzone, to najlepiej je wcześniej dodatkowo odtłuścić, chociaż dobre fosforanowanie pod ciśnieniem też może dać radę. I jeśli myjka natryskowa, to najlepiej 3-etapowa, 2-etapowa może nie zapewnić Ci wystarczającego płukania. Wanna ultradźwiękowa będzie zdecydowanie droższa. Zdecydowanie! Chociaż myjka natryskowa też raczej w 2-3 tys. się nie zamknie - tak jak ktoś napisał wyżej, sama pompa będzie droga. Ale moim zdaniem i tak natrysk będzie lepszy.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Romek 3 ponad rok temu Dzięki za szybką odpowiedź. To tak teraz z czystej ciekawości, w czym jest lepsza myjka ultradzwiękowa, oprócz tego że możemy myć skompliowane zakamarki?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ krasny 2 ponad rok temu Przygotowanie do lakierowania (Kuba202) Ostatnia odpowiedż: 06-05-2013 16:57:16 Utworzono27-04-2013 09:21:09 tu masz całkiem nie dawno identyczny temat tam jest telefon do p.Henryka. Ja zadzwoniłem wszystko mnie objaśnił i dostałem namiary na lakiernię w łódzkim rozmawiałem z Bartkiem który sam zrobił taką myjkę niskociśnieniową dwuzabiegową -kosztowała go 1700 zł. podał mi co ile kosztowało i robiła wszystko co chce Romek. Oczywiście nie była to wielka kabina z setką tryskaczy automatyką i pompą kwasową 15000 l/min. gdzieś 3m x 2 m ale sam pomysł był rewelacyjny i spełnia wszystko co trzeba zrobić by dobrze przygotować powierzchnie pod malowania no i ten niski koszt inwestycji. Romek oliwione blachy wstępnie odtłuszcz bo to kilogramy oleju psujace fosforanowanie dla tych suchych dalej idealne rozwiązanie. Może Bartek się odezwie??oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ rado 1 ponad rok temu za 2-3 tyś.zł nie zbudujesz myjki. Sama pompa i dysze będą chyba więcej kosztowały. Poza tym, jeśli masz ogniska to faktycznie lepiej odrdzewiaczem wcześniej potraktować, następnie dobre płukanie i wtedy myjka.oceń komentarz zgłoś do moderacji