• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 - konica minolta 18.02.2022-31.12.2024 Bogumiła

Forum

Dział

Wątek

• ~ jaro 6 ponad rok temu Producenci robią wszystko aby ten efekt nie występował. Spróbuj nakładać grubszą warstwę i wydłużyć wygrzewanie w nieco niższej temp. Polecam kontakt bezp. z technologami w Pulvericie lub Polifarb Kalisz.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ bibi 5 ponad rok temu trzeba sie skątaktować z firmą najlepiej krajową np Polifarb Kalisz produkujacą farby aby taką przygotowała o wydłuzonym czasie "płynięcia".
    • ~ junior 4 ponad rok temu witam jedyna raba o takich właściwościach wymienionych wyżej z którą się spotkałem to "RILSAN" i wiem tylko że takie efekty można uzyskać przy kombinowaniu z temperaturą ,im krótsza tym gorzej rozlana
    • ~ stresx 3 ponad rok temu A może ktoś mógłby mi polecić farbę, która miałaby taką "wadę" Zależy mi na typ aby efekt był powtarzalny oraz możliwie jak najmniej praco,energo - chłonny tzn. aby nie trzeba było wykonywać dodatkowych czynności aby go uzyskać.
    • ~ robciowr 2 ponad rok temu Jeśli chodzi o efekt płynięcia farby to obniżąnie czasu i temp.wygrzewania jest dość ryzykowne i może szkończyć sę albo niechcianą strukturą albo wręcz odpadaniem farby od detalu. Nie wiem jak dokładnie mają wygłądąć zacieki ale jak uczyłem się malować ładnych parę lat temu to "udało" mi się to zrobić kilka krotnie nakładając na detal baaaardzo dużą ilość farby.
    • ~ MAC 1 ponad rok temu jest prosta metoda, pokombinuj z dodaniem do farby zbyt duzej ilosci antygazu. Antigaz wydluza gaze ciekla farby o pare stopni ( w zasadzie podnosi zakres temp.) Dodaj za duzo i zobacz co wyjdzie. mi kiedys dostawca dodal podwojnie i zacieki jak sie patrzy, Wtedy akurat kosztowalo mnie to troche czasu i pieniedzy